Moćni HDZ-ovac iz Požege optužen za obiteljsko nasilje

Foto: Index

OPĆINSKI sud u Požegi podignuo je optužnicu protiv Igora Krizmanića, bivšeg zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Požege i donedavno visokopozicioniranog člana tamošnjeg HDZ-a.

Sud je optužnicu podigao 26. lipnja zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava, javlja Telegram. Za kazneno djelo za koje se tereti Krizmanića, prema članku 177., stavak 2, propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. 

Tko je Igor Krizmanić?

Igor Krizmanić je bivši HDZ-ov potpredsjednik Gradskog vijeća Požege, a u javnost je dospio u ožujku prošle godine.

Potresnu priču njegove kćeri, 25-godišnje Petre Š. u grupi #Spasime, objavio je Index. Teško je tada optužila svog oca, visokopozicioniranog požeškog političara, za sustavno nasilje nad njom i njenom majkom. Spominjala je suze i krv.

> Kći teško optužuje moćnog HDZ-ovca za obiteljsko nasilje: Sjećam se suza i krvi

Ubrzo nakon što je objavljena priča njegove kćeri, Krizmanić se povukao sa svih dužnosti. No nije propustio sve i negirati uz tvrdnje da je on uspješan čovjek.

"Vidio sam što je objavila, dobio sam obavijest o tome. To što je napisano je ružna stvar", rekao nam je Krizmanić tada.

"Ona je moje dijete, ja o njoj mislim sve najbolje, a rastava se desila kako se desila", dodao je.

"Negiram sve to. Ono što piše u objavi da sam ja svoju kćer nazivao pogrdnim imenima, to su bezočne laži. Ovo nek ide na dušu onome tko je pisao", rekao nam je HDZ-ovac pa na upit je li zlostavljao kćer i ženu odgovorio:

"Gledajte, takav čovjek bi morao biti monstrum. Ja sam uspješan čovjek, fakultetski obrazovan. Ne znam čime je ovo ponukano, razveli smo se prije 15 godina. Sad imam neki drugi život. To ne znači da svoju djecu, kao i svaki otac, ne volim", rekao je Igor Krizmanić u razgovoru za Index.

Plenković osudio njegov čin, Krizmanić zamrznuo članstvo i odstupio sa svih dužnosti

Nakon ovog razgovora Krizmanić je zamrznuo članstvo u HDZ-u i odstupio je sa svih dužnosti u stranci i u vijeću. 

Krizmanić namjerava sudski riješiti ovo pitanje, a dok se ono ne riješi, odlučio je zamrznuo članstvo u HDZ-u i odstupiti sa svih dužnosti u stranci i u vijeću.

Sve je tada komentirao i šef HDZ-a Andrej Plenković istaknuvši da "nasilje u HDZ-u neće tolerirati".

"To je jasan signal da HDZ ne tolerira nasilje. Ne znam kako se to događa, ali stalno je nešto vezano za Požegu. Mislim da se radi o slučaju od prije 15 godina. Nikakvih saznanja o tome nisam imao. Nemam dovoljno informacija da bih više rekao. Time se bave županijska i gradska organizacija", izjavio je tada komentirajući slučaj premijer Andrej Plenković, a prenio HRT.

Javio se i Krizmanićev sin te potvrdio potresnu priču svoje sestre

Nedugo zatim javio se i Krizmanićev sin te za Index potvrdio sve što je njegova sestra napisala u potresnom pismu

"Evo da se i ja oglasim, inače sam sin dotičnog gospodina ili da ga nazovem svojim 'ocem' koji izjavljuje kako ništa loše ne misli o svojoj kćeri, e pa dragi tata da te sin malo razotkrije.

Imaš dvoje unučadi kojima ni imena ne znaš, ako toliko voliš svoju djecu kojoj si priuštio pravi pakao u djetinjstvu i kojoj si vjerojatno zaboravio datume rođenja jer ne pamtim dana kad si nazvao da čestitaš rođendan, makar da pitaš kako ste djeco, dali vam nešto treba.

Sjećamo se i ti i ja jako dobro onog dana kad sam te zaustavio da udariš moju sestru, sjećam se jako dobro onog dana kad si nas izbacio iz kuće, sjećam se jako dobro svih pogrdnih riječi koje si izgovorio mojoj sestri, a o mami da ne pričam, nadam se da ne moram dalje jer ima toga još puno.

A imam još nešto da kažem što se sjećam, a vrlo vjerojatno i ti, a to je dan kad sam ti rekao da je karma ku*va koja se vraća kao bumerang", poručio je ocu Adrian Krizmanić krajem ožujka 2019. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.