Mladića u Splitu izgrizao čopor od 20 pasa: "Okružili su me"

Ilustracija: 123RF, Screenshot: Google Maps

28-GODIŠNJI Splićanin za portal Dalmacija Danas kazao je da ga je jučer napao čopor od 20-ak pasa. To se, kako je kazao, dogodilo na TTTS-u, na istočnom ulazu u grad.

Zadobio je ugrize iznad natkoljenice radi čega se morao podvrgnuti cijepljenju na Higijenskom zavodu u Splitu. U cijeloj situaciji imao je veliku sreću da je spletom okolnosti na sebi imao dvostruki par hlača, što je bitno doprinijelo da rana ne bude duboka.

"Prolazio sam pješke preko TTTS-a i u jednom trenutku sam primijetio da su me psi počeli okruživati. Onda ih se izdvojilo nekoliko koji su mi prišli s leđa, a onda me jedan od njih ugrizao za nogu. Sva sreća da sam na sebi imao dvoje hlače, inače bi rana bila puno dublja. Ne znam tko je vlasnik ovog psa jer je inače procedura da veterinar životinju promatra deset dana. Kako ne mogu reći koji me pas točno ugrizao od njih dvadeset, morao sam se poći cijepiti", priča.

"Tada sam uzeo dasku i počeo trčati za psima te su se nakon nekoliko minuta nasrtaja ipak prepali i konačno pobjegli. Planiram ovo prijaviti nekoj udruzi za zaštitu životinja, mislim da policija nema što s ovim", dodaje.

"Što da je prolazilo dijete"

Zbog zadobivenih ugriza Splićanin je završio na Higijenskom zavodu.

"Primio sam dvije doze cjepiva. Krajem travnja moram ponovno doći primiti drugu i sredinom svibnja treću dozu. A sada moram ići primiti tetanus. Jednostavno ne mogu vjerovati da se ovo događa na području grada Splita. Do sada sam tamo viđao jednog do dva psa lutalice, ali ovo je bio čitav čopor. Znate li kakav je osjećaj kada vas proganja dvadeset pasa?" pita.

"Zamislite da je umjesto mene tuda prolazilo neko dijete ili starija žena ili bilo tko tko se nije mogao obraniti kao ja. Pa, izilo bi ga! Nešto se hitno mora napraviti", dodaje.

Inače, iz Higijenskog zavoda kažu da posljednjih dana bilježe povećan broj napada pasa na ljude, odnosno ugriza. Samo jučer su evidentirana četiri odvojena slučaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.