Mladić u SAD-u spalio tri crnačke crkve, dobio 25 godina zatvora

Facebook: Noctis Matthews

MLADIĆ koji je priznao da je prošle godine spalio tri crnačke crkve u američkoj saveznoj državi Louisiani osuđen je na 25 godina zatvora i mora crkvama platiti više od 2,66 milijuna dolara odštete.

Holden Matthews (23) se u veljači ove godine izjasnio krivim za podmetanje požara u tri baptističke crkve u travnju 2019. godine. Kazao je kako je to učinio "zbog vjerskog karaktera tih zgrada, u nastojanju da sebe etablira kao black metal glazbenika", piše CNN.

>> Amerikanac zapalio tri crnačke crkve: "Htio sam imati bolji black metal imidž"

Kopirao drugog glazbenika

Naime, Matthews je kopirao black metal glazbenika koji je u Norveškoj 1990-ih palio crkve. Nakon što je Matthews prošle godine zapalio crkve, slikao se mobitelom i objavio fotografije na Facebooku.

Matthews mora platiti 590.246 dolara jednoj, 970.213 drugoj te 1,1 milijun dolara odštete trećoj crkvi. Dobio je i zatvorsku kaznu od 25 godina, s time da ima pravo na tri godine na slobodi uz stalan nadzor.

"Crkve su uspjele preživjeti gotovo 150 godina, ali nisu preživjele čin mržnje optuženika", rekao je pomoćnik državnog odvjetnika Eric Dreiband.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.