Mladić paradira u uniformi: Zašto nitko ne kaže da sam spašavao ranjene muslimane?

RATKO MLADIĆ će se sutra u 10 sati prvi puta pojaviti pred sudskim vijećem Haškog suda gdje se mora izjasniti o optužnici koja je podignuta protiv njega.

Mladić se navodno na prvom pojavljivanju neće izjasniti o optužnici nego će zatražiti dodatno vrijeme, pišu Novosti. Nakon toga mu Haški sud, prema svojim pravilima, sljedeće pojavljivanje pred vijećem mora zakazati za 30 dana.

"Ja sam ipak general"

Izlaze i novi detalji o Mladićevom dolasku u pritvor Haškog suda. Ratni zapovjednik bosanskih Srba je u Nizozemsku doputovao u uniformi koju mu je donijela obitelj. Na sebi je imao maslinastozeleno odijelo, košulju i hlače s izlizanim kožnim remenom koji mu je držao nekoliko brojeva veće hlače, pišu Novosti.

Suce, tužitelje, odvjetnika i sve druge koji su mu došli je dočekivao u uniformi, a ordene nije nosio. Na glavi je stalno imao kapu koju bi samo kratko skinuo kada bi netko ušao. "Ja sam ipak general. Ne mogu bez kape pred ljude", govorio je Mladić. Ratnog zločinca su prije dva dana srpski tužitelji saslušali kao svjedoka u postupku koji se vodi protiv njegove supruge Bosiljke zbog neovlaštenog držanja oružja.

"Izvlačio sam ranjene muslimane"

Mladić je kazao da je to njegovo oružje te da Bosiljka nema nikakve veze s njim. "U vojničkoj obitelji kakva je njihova, nitko drugi nije smio dirati oružje", kazao je Mladićev beogradski odvjetnik Miloš Šaljić. Za svaki komad oružja je Mladić ispričao kako i od koga ga je dobio. "Tu lovačku pušku sam kupio u Ohridu zato što sam često išao u lov s prijateljima", kazao je Mladić i dodao da je za imao dozvolu za nju.

U razgovoru sa čuvarima je Mladić prelazio s teme na temu, a najviše je spominjao kćer Anu, ali i ratne događaje. U jednom je trenutku, tijekom priče o službi u Ohridu, spomenuo i Srebrenicu. "A zašto nitko neće spomenuti da sam izvlačio ranjene muslimane i nosio ih do saniteta da ih pregledaju i previju", upitao je. Čak se čini kako nije izgubio ni smisao za humor te je zaključio da se Srbija vara, "ako misli da će stići u Europu prije njega".

"Ja ću biti u Europi za dan ili dva, a kada će Srbija"

"Ja ću biti tamo već za dan, dva. A Srbija, tko zna? Kad uhiti Hadžića, pa kad prizna Kosovo, a možda ni tada", kazao je u jednom trenutku Mladić. "Mislite li da bi me našli da nisam htio da me nađu", završio je monolog sa čuvarima ratni zločinac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.