Mladi robotičari iz Đakova plasirali su se u finale svjetskog natjecanja

Foto: Paolo Zenzerović/Facebook

U FINALNU rundu natjecanja MakeX, točnije među 16 najboljih savezničkih ekipa svijeta, plasirala se vrijedna robotička ekipa iz Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića iz Đakova. Članice hrvatskog tima Ana Švegli i Iva Mijakić, pod mentorstvom Tomislava Milanovića, impresionirale su prisutne u Kini, gdje se održava natjecanje iz edukacijske robotike MakeX. 

Hrvatsko natjecanje organizira Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Cilj ovog, kao i svih drugih projekata, jest omogućiti svim učenicima u Hrvatskoj jednaku priliku za sudjelovanje i razvoj vještina iz područja robotike, automatike i programiranja.

''Svi se žele slikati s nama'', kažu iz IRIM-a

U Kinu su odletjeli najuspješniji učenici s nacionalnog MakeX natjecanja koje se temelji na ligi Croatian Makers koja je IRIM-ov najmasovniji edukacijsko-natjecateljski projekt, ali ujedno i najveće unificirano natjecanje iz područja robotike u Europi. Za naše osnovnoškolce slijedi popodne priprema s novim saveznicima, a sutra i finale natjecanja. Ostale ekipe nastavljaju s tehničkim izazovima, kao dodatnim dijelom natjecanja.

''Tempo natjecanja je vrlo zahtjevan, ali naše ekipe se fantastično drže. Mnogi su se sprijateljili s ekipama iz Kine i drugih zemalja, a ovdje smo (skoro) atrakcija, svi se žele slikati s ekipama'', napisao je Paolo Zenzerović, voditelj poslovanja na Institutu za razvoj i inovativnost mladih na svom Facebook profilu. 

Osim samog natjecanja, danas je održana i prezentacija Makeblockovih proizvoda pa su se naši robotičari poigrali laserskim rezačem i izradili personaliziranog Croatian Makers medvjedića, ali i vidjeli potpuno funkcionalnog drvenog mBot robota.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.