Mladi hrvatski inovator pokreće projekt s Warner Brosom: "Ovo će biti sjajno"

Screenshot: CircuitMess

HRVATSKI startup CircuitMess u suradnji s američkom tvrtkom Geek Club i produkcijskom kućom Warner Bros. pokreće Kickstarter kampanju za proizvodnju novog uradi-sam STEM proizvoda, edukativnog robota inspiriranog likom iz serije Rick and Morty.

"Pripremite se za nešto doista sjajno! Udružujemo se s Geek Clubom i Warner Bros. kako bismo vam donijeli zapanjujuću suradnju ravno iz svemira Ricka i Mortyja! Ovaj nevjerojatni projekt spaja inovaciju s malo Rickove duhovitosti i Mortyjeve iskrene znatiželje, a sve je umotano u zabavnu avanturu kodiranja.

Pridružite nam se dok se pripremamo za lansiranje na Kickstarteru i budite prvi koji će zaroniti u ovo međugalaktičko putovanje! Ne budi kao Jerry, nauči malo znanosti, bit će puno zabavnije!" objavio je osnivač CircuitMessa Albert Gajšak.

Kako će izgledati robot?

Robot će imati nekoliko početnih funkcija koje će se moći proširiti novim programima, a sve uz pomoć nekoliko lekcija o kodiranju.

Robot će imati dva elektromotora za kretanje i još dva za ruke. Imat će i integriranu kameru za skeniranje i komunikaciju s okolinom te prepoznavanje objekata i ljudi. Dolazi i s daljinskim upravljačem koji ima ugrađen zaslon.

Detalje o Kickstarter kampanji možete pogledati na ovom linku.

O CircuitMessu

CircuitMess je tehnološki startup kojeg su 2017. osnovali Albert Gajšak i Tomislav Car, nakon što se Gajšakova Kickstarter kampanja za MAKERbuino pokazala uspješnom i privukla interes STEM entuzijasta diljem svijeta. 

Većina njihovih proizvoda odlazi kupcima izvan Hrvatske u države poput SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Australije i Njemačke. 

CircuitMess je ranije izdao popularnu seriju Wacky Robots koja se sastoji od mini-robota koje djeca, ali i odrasli, sami sastavljaju i uče osnove STEM-a. Krajem prošle godine dizajnirali su novu liniju uradi-sam uređaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.