Mirko Cetinski: Danko Končar laže, sve je izmislio!



"SVI NAVODI su neistiniti. Gospodin Danko Končar laže", tvrdi Mirko Cetinski, suprug Vinke Cetinski, u priopćenju koje je odaslao hrvatskim medijima. Podsjećamo, Cetinski je jučer postao medijska priča nakon što je PU istarska protiv njega podigla kaznenu prijavu u kojem ga se tereti da je sudjelovao u potkradanju poduzetnika Končara. U prijavi se navodi da je Cetinski na ruke primio 2,5 milijuna kuna.

"Sve mi se ovo dešava jer je gospodin Danko Končar krajem mjeseca srpnja 2011. godine podnio kaznenu prijavu protiv mene sa tim tvrdnjama", kaže Cetinski, te dodaje da mu se Končar pokušava osvetiti zbog svega što je o njemu izjavio u medijima. "Iza svojih riječi čvrsto stojim i siguran sam da će ih i sudske presude potvrditi", kaže Cetinski.

Tvrdi da je sve počelo nakon što se njegova supruga, kao članica uprave Kermasa, usprotivila Končarovim "dubioznim poslovima i planovima" zbog čega ju je Končar, tvrdi Cetinski, pokušao diskreditirati. "Izmislio je kako ga je poslovno oštetila pa je, zato što je moćna i utjecajna osoba, pokrenuo protiv nje kazneni postupak i medijski linč. Znao je da će ljaga na njenom imenu ostati dovoljno dugo da bi on ostvario svoje namjere", kaže Cetinski.

"Lagao je da smo kupili stanove u Americi i Italiji, razvili poslove u Kini, i da imamo milijune na računima u stranim bankama. Da je sve to istina ovo nam se u Hrvatskoj sigurno ne bi dešavalo. Končarevi odvjetnici protiv moje supruge, a sad i mene, uporno podnose kaznene prijave kojima pokušavaju povezati slabašne konstrukcije izmišljenih kaznenih djela. Medijskim objedama nastoje uništiti živote naše porodice što im neće poći za rukom", ističe Cetinski.

Suprug Vinke Cetinski dodaje da je zanimljivo da je kazneni progon protiv njega uslijedio nakon što je protiv Končara i Kermasa podnio prijavu zbog prijevare vezane uz kupnju poslovnih udjela u Glasu Istre. "Krajnji cilj te prijevare  bio je otimanje svega što imam i što sam kroz cijeli radni i životni vijek stekao", kaže Cetinski, te zaključuje tvrdnjom da mu je nanesena ogromna ljudska i materijalna šteta, ali i dalje vjeruje da će istina ugledati svjetlo dana i da će kriminalci odgovarati za svoje zločine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.