Moguće samo u Hrvatskoj, i u ulici u kojoj živi ministar pravosuđa: Asfalt samo do Bošnjakovićeve kuće



MINISTRU PRAVOSUĐA Draženu Bošnjakoviću grad Ivanić-Grad omogućio je da se do njegove nove kuće u ulici Rajski kut može doći finom, "friško" asfaltiranom cestom. Novi asfalt nedavno je položen u dužini svega 30-ak metara, taman od odvojka glavne ceste sve do granice ministrove okućnice.

U nastavku naselja, gdje se nalazi niz ostalih kuća kao i jedno od postrojenja Ine, i dalje se prometuje starom razvaljenom i istrošenom cestom.

Radovi od pola milijuna kuna

Mještani naselja negoduju i pitaju se kako je moguće da je ulica asfaltirana baš do ministrove kuće, a za sada nema nikakvih najava da bi asfalt, a samim time i prometovanje, mogli doći i do njihovih domova.

Iz Ivanić Grada kažu nam da su radovi na obnovi cesta obavljeni ove godine, za što je u Proračunu Grada za 2011. godinu previđeno pola milijuna kuna te je zbog toga raspisan i javni natječaj.

"Plan krpanja udarnih rupa Grad Ivanić-Grad izrađuje u suradnji s Vijećima mjesnih odbora, oni dostavljaju jednom godišnje svoje potrebe", kažu nam u Gradskoj upravi.

Bilo je otežano i opasno po pješake doći doći do ministrove kuće

Kako su nam pojasnili, tijekom 2008. i 2009. godine asfaltiran je veći dio ulica, uključujući i ulicu Rajski kut, a u naselju Poljana građena je i kanalizacija te je prilikom rekonstrukcije asfaltirana i ulica Donja Poljana koja se nastavlja na ulicu Rajski kut.


Foto: Situacija prije sanacije 

"Pri navedenim zahvatima nije se pristupilo asfaltiranju manjeg dijela ulice Rajski kut, od čvorišta do zavoja zbog problema s odvodnjom na samom čvorištu te zbog problema s plinovodom i odvodnjom na samom zavoju ispred kuće Maršić, preko puta kuće Bošnjaković. Obzirom da su u međuvremenu problemi s plinovodom i odvodnjom riješeni, a prolazak vozila se odvijao otežano, a pješaka posebno djece gotovo nemoguće, Grad Ivanić-Grad je dao nalog poduzeću u vlasništvu Grada - Komunalnom centru Ivanić-Grad da pri redovnom krpanju udarnih rupa, sanira taj dio ceste", kažu nam iz Gradske uprave, tvrdeći da je sanacija bila prijeko potrebna te da navedeno nema veze s lokacijom kuće ministra Bošnjakovića.

Gradonačelnik i ministar daleko od ljubavi

No, nisu nam odgovorili kada bi se cijela ulica trebala asfaltirati, a ne samo do kuće aktualnog ministra Bošnjakovića.

Zanimljivo je napomenuti kako gradonačenik Ivanić-Grada Boris Kovačić dolazi iz redova SDP-a, a poznato je kako su ministar i gradonačelnik godinama u lošim odnosima. Dokaz o "ljubavi" svakako je obračun sinova gradonačelnika i ministra od prije godinu dana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.