Milku Babović udario auto: "Pala sam i vikala na vozača"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

LEGENDARNU sportsku novinarku, 91-godišnju Milku Babović, prije nekoliko dana udario je auto ispred njezinog zagrebačkog stana. Sve je srećom prošlo bez ozljeda.

"Nažalost, prije par dana na mene je naletio auto. Išla sam preko ceste, a vozač je vidio mjesto za parkiranje i udario me. Pala sam, ali sam ujedno i strogo zavikala: 'Ne smijete tako', rekla je Milka za Glas Istre i dodala:

"Ipak sam ja stara sportašica, znam kako se pada."

Novinarstvom se bavila od 1949.

Milka Babović je, inače, 27. listopada proslavila 91. rođendan. Prije novinarske imala je izuzetno uspješnu sportsku karijeru. Bila je jedna od najtalentiranijih atletičarki u bivšoj Jugoslaviji, no profesionalno se ipak odlučila baviti novinarstvom. Najveći trag u sportskom novinarstvu ostavila je radom na Hrvatskoj televiziji.

Novinarstvom se počela baviti 1949. godine. Jedna je od osnivačica i bila je dugogodišnja urednica sportske redakcije tadašnjeg TV-a Zagreb.

"Nije tada uopće bilo žena koje su pratile sport, pogotovo ne na televiziji. Kad sam s kolegama počela putovati, mnogi su me zafrkavali da sam pratnja. Ali malo pomalo su me svi prihvatili", zaključila je Milka u razgovoru za Glas Istre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.