Mesić ugostio monegaškog princa Alberta II. i dao mu šah i odlikovanje

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić danas je primio u Zagrebu monegaškog princa Alberta II.  te je s uglednim gostom razmijenio darove, a koji je prilikom dolaska počasnu stražu hrvatske vojske pozdravio na hrvatskom jeziku.

U međusobnoj razmjeni odlikovanja, Mesić je princu Albertu uručio Velered kralja Tomislava s lentom i Danicom, dok mu je princ uzvratio ordenom Viteza-Velikog križa reda sv. Karla. Osim toga, Mesić je monegaškom princu darovao i šah s hrvatskim vladarima te je zauzvrat dobio reprint knjige o kneževskoj obitelji Grimaldi iz 13. stoljeća.

Princ bi se na radnom ručku trebao sastati i s premijerom Sanaderom te bi se trebao naći i s Vladimirom Šeksom te zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Nakon Zagreba, princ Albert trebao bi posjetiti Rovinj i Poreč.

Na sastanku s Mesićem, razgovarao je o graničnom sporu između Hrvatske i Slovenije te kazao kako razumije taj problem, jer je sličan u 80-im godinama prošlog stoljeća s Francuskom riješio njegov otac, knez Ranier. Princ Albert sin je Raniera III. i Grace Kelly, poznate glumice.

K.S.
Foto: Davor Pongračić/CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.