Mesić tužio Bulja, pogledajte tužbu

Foto: Pixsell

BIVŠI predsjednik Stipe Mesić tužio je mostovca Miru Bulja zbog povrede osobnosti.

Mesić je tužbu podnio u svibnju na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

Bulja je tužio zbog objave na Facebooku u kojoj je Mostov saborski zastupnik napisao da je Stipe Mesić ''elementarna nepogoda za Hrvatsku i klevetnik naše države''.

''Most mu je ukinuo ured da spriječimo Mesića da nastavi sa svojim klevetama, ali on se očito ne da. A sad bi za svoju klevetničku propagandu htio još novca od Hrvatske. Mesićev jedini cilj je dočepati se državne kese. Poručujem Mesiću neka odštetu traži u Finskoj, ako tamo smije otputovati'', napisao je Bulj 27. veljače 2019. godine. 

Osim zbog statusa, Mesić Bulja tuži i zbog izjave u Dnevniku Nove TV kada je komentirajući tužbu Stipe Mesića protiv Hrvatske rekao: "Stipe Mesić je elementarna nepogoda naše Hrvatske. Njemu je očito cilj doći do državne kese kao i do sada. Međutim, ja bih mu poručio da ode u Finsku tražiti odštetu, ako smije otići."

Bulj: Veseli me Mesićeva tužba

Bivši predsjednik od mostovca traži novčanu naknadu u iznosu od 30.000 kuna. Mesića u ovom slučaju zastupa poznati odvjetnik Čedo Prodanović.

"Točno je da smo podnijeli tužbu. U slučaju da Stipe Mesić dobije tužbu, on će taj novac dati u humanitarne svrhe", rekao je Indexu Prodanović.

Kontaktirali smo i Bulja koji nam je potvrdio da je primio tužbu. Kazao je kako je dobio tužbu i CD-ove. 

"Veseli me Mesićeva tužba, na koju ću dokazati da je istina sve što sam rekao", rekao je kratko za Index Miro Bulj.

Prema tužbi Bulj je poremetio Mesićev duševni mir

Bulj nam je i poslao tužbu u kojoj se navodi da je njegovim navodima grubo napadnuta Mesićeva osobnost, čiju nepovredivost jamči Ustav RH, a koji su, kako stoji u tužbi, kod Mesića "izazvali intenzivan i dugotrajan osjećaj nelagode, nezadovoljstva, stresa, frustracije, povrijeđenosti i ljutnje, čime je poremećen njegov duševni mir". 

Buljevi navodi se u tužbi kvalificiraju kao neistiniti i uvredljivi, a kao dokaz se predlaže saslušanje bivšeg predsjednika Mesića.

Pogledajte tužbu.

Tužba Mesića protiv Bulja by Index.hr on Scribd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.