Mesić: Ja umiješan u slučaj nabave Daimlerovih vozila? Glupost!

BIVŠI hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prokomentirao je danas optužbe HDZ-a kako je i on umiješan u sumnjivu nabavu Daimlerovih vatrogasnih vozila, koja se povezuje uz davanje mita hrvatskim dužnosnicima, rekavši kako je to "jedna od najvećih gluposti koju je ikada čuo".

"Uvijek sam se trudio da se otvori što više radnih mjesta, a napadaju me oni koji imaju jako dobra radna mjesta, ali nijedno nikada nisu otvorili", rekao je Mesić prilikom dodjele povelje počasnog člana u braniteljskoj zadruzi Domaćin u Splitu, koju je primio danas zbog svojeg doprinosa resocijalizaciji hrvatskih branitelja.

Podsjetimo, Frano Matušić i Krunoslav Markovinović iz Kluba zastupnika HDZ-a optužili su jučer bivšu SDP-ovu vladu da je 2003. godine, prilikom raspisivanja natječaja za kupovinu 210 vatrogasnih vozila, od njemačke tvrtke Daimler primila mito, nakon čega je upravo ona odabrana za isporuku vozila iako je njezina ponuda, kako su rekli, bila skuplja i nepovoljnija od ostalih. Pozvali su tada i bivšeg predsjednika Mesića da se izjasni o tome slučaju, tvrdeći kako je upravo on često posjećivao tvrtku Daimler te s njezinim predstavnicima vodio česte razgovore.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.