Mesić: Hrvatskoj se dogodila pljačka gigantskih razmjera

BIVŠI predsjednik Stjepan Mesić danas se za govornicom na proslavi 10. rođendana Transparency Internationala u Hrvatskoj upozorio kako je desetljeće nesankcionirane pljačke dovelo do "krađe gigantskih razmjera", što je previše za zemlju koja je bila iscrpljena ratom.

U svom nadahnutom govoru Mesić je kazao kako su kriminal i korupcija proželi sve pore društva te da im je korijen u javnim nabavama. Požalio se da su kod nas "potrebne godine" da bi se nešto dogodilo po pitanju korupcije, te podsjetio na slučaj nabave vojnih kamiona. Bivši predsjednik je tada okupljene podsjetio na aferu u koju je bio umiješan bivši ministra vanjskih poslova Mate Granić.

"Pola meni, pola tebi, pola Bagi"

"Sjećate se i kada je u medijima završila snimka jednog razgovora s Mirogoja - pola meni, pola tebi, pola Bagi", kazao je Mesić te dodao kako se u tom slučaju nije dogodilo ništa. Upozorio je da neodgovornost vidi i u slučajevima kada političari odlaze s funkcija u nadzorne i upravne odbore. "Oni koji bi trebali biti u istražnom zatvoru, slobodno šeću kao uglednim građani i još prijete tužbama onima koji ih prozivaju", kazao je Mesić.

Na proslavi 10 rođendana TIH-a su došli i premijerka Jadranka Kosor te predsjednik Ivo Josipović. U svom je govoru predsjednik TIH-a Zorislav Antun Petrović istaknuo je kako prema posljednjem istraživanju hrvatski građani najvećim problemima smatraju nezaposlenost i korupciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.