Mercedes zbog krize s čipovima ima problema s opremanjem auta

Ilustracija: EPA

NJEMAČKI proizvođač luksuznih automobila Mercedes-Benz potvrdio je da zbog krize s čipovima ne može sva vozila isporučiti s kompletnom tehničkom opremom.

U takvim slučajevima kupci mogu dobiti naručene automobile s reduciranom opremom po nižoj cijeni, odgovorila je u utorak na upit glasnogovornica prodaje Mercedes-Benza.

Ako se kupac ne složi s izmijenjenom ponudom, može odustati od kupoprodajnog ugovora, dodaje se u priopćenju.

Time je Mercedes-Benz opovrgnuo članak u lokalnom dnevniku Stuttgarter Nachrichten, prema kojem narudžbu nije moguće otkazati.

Tko preuzme automobil s reduciranom opremom, ne može očekivati njezinu naknadnu nadogradnju jer ona nije uvijek moguća iz tehničkih razloga, priopćili su iz odjela prodaje Mercedes-Benza.

Ne zna se koji su modeli u pitanju

Koliko je automobila naručeno i koji će modeli zbog krize s čipovima s montažne trake silaziti s reduciranom opremom nisu naveli.

Osoba zadužena za odnose s javnošću priopćila je da kupci također mogu pričekati isporuku svojih vozila dok željena oprema ne bude dostupna.

Suvremeni automobili sadrže puno elektronike pa su proizvođači automobila zbog problema s opskrbom čipovima trenutno prisiljeni proizvoditi nedovršena vozila, parkirati ih i dovršavati kada nabave sve elektroničke dijelove.

I Mercedes-Benz privremeno skladišti vozila zbog nedostatka nekih poluvodičkih komponenti, potvrdio je nedavno glasnogovornik.

Praksa je uvriježena i među proizvođačima kamiona, napominje dpa.

Kupcima se zapravo ne isporučuju nedovršeni kamioni, rekao je novinarima u utorak izvršni direktor Daimler Trucka Martin Daum.

Sektor kamiona ima manje "luksuznih instalacija" nego sektor osobnih vozila, dodao je Daum.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.