Menadžeri Podravke 2006. godine skrojili plan za preuzimanje kompanije?

PO PLANU koji je za kompaniju sastavila strana konzultantska kuća, a napravljen je 2006. godine više od 75 posto dionica Podravke trebalo je preuzeti šest članova Uprave i 60 menadžera srednjeg menadžmenta.

Plan se sastojao u četiri faze, a neki njegovi dijelovi već su izašli posljednjih dana u javnost. U plan je bilo uračunato i 26 posto državnih dionica, a krajnji cilj je bilo potpuno preuzimanje kompanije, piše Večernji list. Početak preuzimanja slaže se sa vremenom početka realizacije projekta Spice koji se istražuje. Taj je plan napravljen na sastanku u Zagrebu na kojem je bio i današnji potpredsjednik Vlade Damir Polančec, a ovih dana se tvrdilo kako je to trebalo služiti za obranu Podravke od neprijateljskog preuzimanja norveške tvrtke Rieber&Son.

Fima vratila dio novca

Navodno je o cijelom projektu preuzimanja bio obaviješten i dio Vlade. Ove godine Fima je vratila dio novca Podravki koji joj ga je kompanija posudila preko SMS-a kako u pitanje ne bi došlo vlasništvo nad 10,64 posto dionica u vlasništvu malteške ekspoziture Fima Ami LTd.

U cijelu priču se svojim velikim kreditom uključila i mađarska OTP banka koja je dioničar MOL-a. Navodno je netko Mađarima rekao kako bi trebalo pokriti financijsku prazninu u projektu Spice. Jedina osoba koja je u Vladi bila uključena i MOL-ovu kupovinu Ine, a zainteresirana je za Podravku je potpredsjednik Damir Polančec. Sada kada je Podravka pod istragom, neki članovi Uprave zatražili su i pravnu zaštitu. Zna se kako je član Podravkine uprave Josip Pavlović već angažirao odvjetnike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.