Meksički crkveni vođa uhićen u SAD-u zbog silovanja djece

Screenshot: YouTube/Milenio

VOĐA konzervativne vjerske organizacije La Luz del Mundo uhićen je jučer sa svojim suradnicama nakon dolaska u zračnu luku u Los Angelesu, javlja BBC.

Naasón Joaquín García, poznatiji u vjerskim krugovima kao Apostol, sa svojim suradnicama (Alondra Ocampo, Azalea Rangel Meléndez i Susana Medina Oaxaca) uhićen je u zračnoj luci u Los Angelesu na temelju 26 optužbi koje se, između ostalog, odnose na trgovinu ljudima i silovanja djece. 

Što je vjerska organizacija La Luz del Mundo?

Ova organizacija osnovana je davne 1926. godine, a njen je utemeljitelj djed optuženog Garcíje, Eusebio Joaquín González. Za sada ova organizacija ima više od milijun sljedbenika širom svijeta. Sjedište organizacije je u Meksiku, s tim da se posljednjih godina broj sljedbenika počeo širiti diljem svijeta. La Luz del Mundo se etiketira kao nasljednica ranokršćanske crkve, a trenutačno ima nešto manje od dva milijuna sljedbenika. Najviše pristaša organizacija ima u Meksiku, a nakon toga u Kaliforniji zbog tamošnje brojne latinoameričke populacije.

Teške optužbe

Uhićeni se terete za kaznena djela počinjena na području južne Kalifornije u razdoblju između 2015. i 2018. Spomenuta je četvorka spretno koristila religiju kao metodu prisile na spolni odnos, tvrdeći da odbijanje žrtvi neće biti po volji Bogu. Kalifornijski državni odvjetnik Xavier Becerra kaže: "Ne smijemo zatvarati oči pred seksualnim nasiljem i trgovinom ljudima u našoj državi." 

Sa slobode se brani samo Azalea Rangel Meléndez. Garcíjina organizacija odbija sve optužbe i ne sumnja da će osloboditi svog vođu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.