Starija medicinska sestra iz SAD-a odbila otići u mirovinu, dobila koronu i umrla

Facebook: Coosa Valley Medical Center

NAKON više od 50 godina rada kao medicinska sestra, Betty Grier Gallagher (78) je već i ranije stekla pravo na mirovinu. No, odlučila je ostati raditi za vrijeme pandemije kako bi pomogla u ovoj kritičnoj situaciji.

Gallaher je radila u noćnoj smjeni u medicinskom centru Coosa Valley u Alabami kako bi mogla podučavati mlađe medicinske sestre. Za svoje se pacijente brinula na isti način kao za obitelj i kolege. Bila je, prema riječima njezinih najmilijih, mnogima najdraža medicinska sestra.

The whole CVMC family is deeply saddened by the loss of our ER nurse, Mrs. Betty Grier Gallaher, to the COVID-19...

Objavljuje Coosa Valley Medical CenterUtorak, 12. siječnja 2021.

Kolege su bili zabrinuti za njeno zdravlje

Kada je u ožujku započela pandemija covida-19, Gallaheričini kolege su bili zabrinuti za njeno zdravlje i zamolili su je da ostane kod kuće. No ona je smatrala kako je u tome trenutku potrebna i pacijentima i suradnicima pa je nastavila raditi sve dok se u prosincu nije zarazila koronavirusom.

Umrla je od covida-19 10. siječnja, dan prije svog 79. rođendana, u istoj bolnici u kojoj je radila veći dio svoje karijere, piše CNN.

"Nije to učinila da bi se istaknula. Učinila je to jer je ovo bio njen poziv", rekao je njezin sin Carson Grier. 

Rekla da će ići u mirovinu kada se oporavi 

Medicinska sestra Jo Hatten, koja je radila s Gallagher, primijetila je 19. prosinca da inače neumorna Betty ima problema s disanjem. Gallaher je rekla da se radi o iscrpljenosti, no već sljedećeg dana je završila u bolničkom krevetu.

Testirali su je i bila je pozitivna na koronavirus. Hatten i drugi kolege su se trudili da Gallaher bude što udobnije. Nakon obilaska odjela Hatten bi svratila do njene sobe i pokazivala na vratima slike njenog psa.

Prije nego što je umrla, Gallaher je poslala poruku jednome svojem kolegi i rekla kako će otići u mirovinu kada se oporavi od bolesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.