Trump bi mogao ostati bez dvojice glavnih dužnosnika u Bijeloj kući

Foto: Hina

DUGOTRAJNE nesuglasice između američkog predsjednika Donalda Trumpa i dvojice njegovih glavnih pomoćnika, savjetnika za nacionalnu sigurnost H.R. McMastera i predstojnika ureda Johna Kellyja, kulminirale su u tolikoj mjeri da bi jedan od njih ili možda obojica mogli uskoro podnijeti ostavke, rekli su neimenovani visoki dužnosnici američke administracije. 
 
I McMaster i John Kelly su vojne osobe. Američki politički analitičari smatraju da oni usmjeravaju utjecaj na predsjednika namećući svojevrsna pravila u Bijeloj kući.
 
Trumpa su uspjeli uvjeriti u važnost međunarodnih saveza, osobito NATO-a, koji on kritizira zbog nejednake podjele financijskog tereta sa SAD-om. 
 
No dužnosnici administracije kažu i da bi se napetosti barem zasad mogle zagladiti, poput ranijih slučajeva nesuglasica između predsjednika i ostalih visokih dužnosnika koji su pali u njegovu nemilost.
 
Glasnogovornik Bijele kuće: Trump ima puno povjerenje u svoj tim
 
Među njima su bili državni tajnik Rex Tillerson i glavni državni odvjetnik Jeff Sessions. 
 
Na pitanje o glasinama po kojima bi McMaster ili Kelly, a možda i obojica, mogli napustiti dosadašnju dužnost, glasnogovornik Bijele kuće Raj Shah u četvrtak je kazao da "predsjednik ima puno povjerenje u sve članove svog tima". 
 
Tajnica za medije u Bijeloj kući u utorak je kazala da Trump "i dalje ima povjerenja u generala McMastera". 
 
Ni McMaster ni Kelly nisu odgovorili na upite novinara da komentiraju ostanak u Trumpovoj administraciji. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.