Majda Rumora na sudu zato što je progovorila o korupciji u HAC-u

NA OPĆINSKOM sudu u Kutini održano je ročište u slučaju u kojem zamjenik direktora u HAC-u Željko Krapljan tuži Majdu Rumoru zbog klevete. Krapljan tuži Rumoru zbog njenih izjava da je za zapošljavanje u HAC-u tražio od 1.000 do 10.000 eura.

Rumora je, podsjećamo, svoju priču najprije ispričala u razgovoru za Index, a zatim i za ostale medije. Nakon što je javno progovorila o problemu korupcije u HAC-u, Rumora je premještena s radnog mjesta u Novskoj u Kutinu, što je shvatila kao mobbing i pokušaj zastrašivanja. Od premještaja se ipak odustalo nakon intervencije udruge Zviždač i Nezavisnog cestarskog sindikata.

"Praksi iznuđivanja novca za zaposlenje pogodovala su i brojna zapošljavanja mimo javnih natječaja. Protest i nezadovoljstvo oko zapošljavanja u HAC-u diglo se i u Imotskom, kad su prošle godine imotski branitelji također prosvjedovali protiv nezakonitog zapošljavanja i najavili podnošenje kaznenih prijava Uskoku, Državnom odvjetništvu i inspekciji rada", podsjeća Vesna Balenović koja je i danas bila u Kutini kako bi Rumori pružila podršku.

"Nedopustivo je da se pojedinci iz srednjeg i nižeg menadžmenta obračunavaju s djelatnicom, koja je ukazala na neprihvatljivu praksu iznuđivanja mita za zapošljavanje", poručuje Balenović i ističe kako je Rumora sada izložena sudskom progonu samo zato što se drznula progovoriti o korupciji u HAC-u.

Udruga Zviždač poziva aktualnu Upravu HAC-a, koja je i sama u bivšem sastavu zbog kriminala i korupcije pretrpjela brodolom i potop, da smogne snage i do kraja ispita takvu nezakonitu praksu pojedinih menadžera, te se od njih u potpunosti distancira, udalji ih iz kolektiva i kazneno prijavi. Očekujemo da će Uprava HAC-a prepoznati svoje poštene i savjesne djelatnike, poput Majde Rumore, te ih uzeti u zaštitu", kaže Balenović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.