Mađarski veleposlanik došao u Virovitičko-podravsku županiju

Foto:Pixsell/Davorin Visnjic

VELEPOSLANIK Mađarske u Hrvatskoj Jozsef Magyar posjetio je danas Virovitičko-podravsku županiju, gdje je razgovarao o tradicionalnoj suradnji pograničnih područja dvije zemlje, a posebno je istaknuto 30 projekata provedenih u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska - Hrvatska, ukupno vrijednih 84,7 milijuna kuna.

Župan Igor Andrović kazao je kako je, osim toga, u sklopu Interreg V-A programa suradnje Mađarska - Hrvatska 2014. - 2020. bilo odobreno 13 projekata, ukupne vrijednosti 56,7 milijuna kuna.

Na drugi poziv prijavljeno je ukupno 13 projekata ukupne vrijednosti 6,8 milijuna eura.

Wellness spa sadržaji

"Upravo smo s mađarskim partnerima imali najviše odobrenih Interreg projekata. Surađujemo i nadalje, prijavili smo nove prekogranične projekte“, rekao je župan Andrović.

Jedan od novih projekta je Well In Nature vrijedan 1,7 milijuna eura, kojim se nastoji unaprijediti turističke atrakcije u Virovitičko-podravskoj županiji i općini Csokonyavisonta u Mađarskoj.

Bit će izgrađeni vanjski bazen u Kuriji Janković u Kapela Dvoru pored Virovitice te wellness spa sadržaji, vinoteka i multifunkcionalna dvorana u Centru za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju.

Brza cesta dodatni impuls suradnji

Veleposlanik Magyar istaknuo je pozitivnu suradnju s Virovitičko-podravskom županijom te naglasio kako vjeruje da će ona takva biti i ubuduće.

"Dodatni impuls suradnji dugoročno će svakako dati brza cesti koja će se protezati od Pecsa do Barcsa u Mađarskoj i spojiti na buduću brzu cestu od Terezinog Polja do Virovitice, Bjelovara i Zagreba“, rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.