Macron se sutra sastaje sa sindikatima. Predstavit će im svoj plan

Foto: EPA

FRANCUSKI predsjednik Emmanuel Macron u ponedjeljak će se u 10.00 sati sastati s predstavnicima sindikata, udruga poslodavaca te lokalnih dužnosnika nakon tjedana nasilnih prosvjeda protiv visokih troškova života, izvijestio je u nedjelju izvor blizak Elizejskoj palači. 

Sastanak Macrona s francuskim sindikalistima i lokalnim dužnosnicima održat će se nakon četvrtog vikenda silovitih prosvjeda "žutih prsluka" tijekom kojih je bilo ozlijeđenih i privedenih, a trgovine i restorani diljem zemlje vandalizirani su i oštećeni. 

"Predsjednik želi okupiti političke, teritorijalne, ekonomske i socijalne snage u ovim teškim trenucima kako bi čuo njihove prijedloge i stajališta te da bi ih uključio u rješenje situacije", kazao je isti izvor. 

Macron će s njima razgovarati nakon novog dana prosvjeda "žutih prsluka" u kojima je u subotu diljem Francuske sudjelovalo oko 136.000 prosvjednika, a ponovno ih je obilježilo nasilje. 

Prema pisanju lista L'Opinion, "svrha sastanka je njegovim sudionicima iznijeti mjere o kojima će predsjednik obavijestiti svoje sugrađane kasnije tijekom dana". 

Lokalne dužnosnike je 30. studenoga primio premijer Edouard Philippe. Od njega su tada zatražili da poduzme brze i konkretne mjere. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.