Macron o brutalnom ubojstvu djevojčice u Francuskoj: Čin ekstremnog zla

Foto: EPA

FRANCUSKI predsjednik Emmanuel Macron govorio je o ubojstvu 12-godišnje djevojčice Lole u Parizu. Podsjetimo, djevojčicu je prošlog tjedna ubila beskućnica, a prije toga ju je silovala. Potom je njezino unakaženo tijelo stavila u kofer. 

"Ubojstvo Lole je čin ekstremnog zla", komentirao je Macron, piše BBC.

Zbog sumnje na ubojstvo, silovanje i mučenje djevojčice, 24-godišnjoj beskućnici određen je pritvor. Riječ je o alžirskoj imigrantkinji čina je boravišna dozvola istekla te je trebala napustiti zemlju.

"Mislim na njezine roditelje..."

Stranke desnice u Francuskoj govorile su o ovom zločinu kao o znaku slabe migracijske politike. Macron je u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na summitu Europskog vijeća, rekao da misli da svi roditelji suosjećaju s Lolinim roditeljima.

"Mislim na njezine roditelje i braću... Na tugu njihove obitelji. Kada smo suočeni s ekstremnim zlom i vidimo da je ono u našem društvu, stalno o tome mislimo", komentirao je francuski predsjednik.

Odavanje počasti preminuloj djevojčici organizira se u sjevernom gradu Fouquereuilu, odakle je njezina obitelj.

Prije nego je silovala i ubila djevojčicu, beskućnica ju natjerala na tuširanje

Daily Mail je prošlog tjedna objavio je detalje jezivog zločina. U priopćenju su tužitelji naveli da je tijekom ispitivanja osumnjičena žena davala različite izjave, između priznanja zločina i negiranja ubojstva.

Oni su rekli da je beskućnica Lolu odvela kod svoje sestre u stan te ju tamo natjerala da se otušira. Osumnjičena je rekla da je, nakon što se djevojčica otuširala, počinila zločin seksualne prirode i druga nasilna djela koja su dovela do smrti 12-godišnjakinje te da je tijelo sakrila u kofer, piše Daily Mail.

"Hvalila se prodajom dijelova tijela. Dokazi sugeriraju da je djevojčica odvedena u podrum stana gdje je mučena i silovana prije nego što je zadavljena i zaklana", rekao je izvor iz istrage za Daily Mail.

Osumnjičena beskućnica nema kriminalni dosje te je 2018. bila žrtva obiteljskog nasilja. Nakon što su ženi pokazali fotografije Lolinog tijela, ona je navodno odgovorila da je i ona bila silovana. "Vidjela sam svoje roditelje kako umiru preda mnom", navodno je rekla.

Policija u podrumu pronašla selotejp i skalpel

Lolin otac, čuvar u zgradi, vidio je nepoznatu ženu kako ulazi u zgradu skupa s njegovom kćeri kada je provjeravao snimke nadzorne kamere.

Svjedoci su kasnije rekli da su vidjeli ženu kako vuče kofer. "Bio je umrljan krvlju i snažno je mirisao na izbjeljivač", kazali su.

Lolina majka je na Facebooku, prije nego što je pronađeno tijelo, objavila sliku curice i žene za koju se vjeruje da ju je namamila te otela.

Policija je u podrumu našla tragove borbe te selotejp i skalpel. Lolini roditelji profesionalni su čuvari niza zgrada u sjevernom Parizu, uključujući i onu u kojoj žive.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.