Lukašenko: Avioni Su-25 su se dokazali u Ukrajini, spremni smo ih proizvoditi

Ilustracija: EPA

BJELORUSKI predsjednik Aleksandar Lukašenko je tijekom današnjeg sastanka s Vladimirom Putinom izjavio kako je Bjelorusija spremna pokrenuti proizvodnju zrakoplova Suhoj Su-25 jer su se "pokazali učinkovitima u Ukrajini". "Vlada me obavijestila da smo spremni za proizvodnju zrakoplova Suhoj Su-25, koji su se pokazali učinkovitima u Ukrajini. Čak smo ih spremni proizvoditi u Bjelorusiji ako Ruska Federacija pruži malo tehnološke podrške", poručio je Lukašenko. 

"Jednom ste postavili pitanje suradnje u proizvodnji zrakoplova u Euroazijskoj ekonomskoj uniji. Dakle, trebao bih vam reći da Bjelorusi već proizvode do tisuću sastavnih dijelova za MC-21 (ruski uskotrupni putnički zrakoplov srednjeg doleta) i Suhoj Superjet 100 (ruski uskotrupni putnički zrakoplov kratkog doleta)", istaknuo je Lukašenko, prenosi bjeloruska državna novinska agencija BelTA.

"Nekad su služile za popravke, a sad ih koristimo za proizvodnju"

"Imamo tri tvornice: dvije vojne i jednu civilnu. Nekada su bile radionice za popravke. Danas proizvode sastavne dijelove", dodao je. Kremlj je objavio kako su se Putin i Lukašenko sastali u Putinovoj službenoj rezidenciji u Novo-Ogarjovu u moskovskoj regiji. 

Podsjetimo, Lukašenko je jučer rekao kako "nema šanse" da njegova zemlja pošalje vojne snage u Ukrajinu ako ne bude napadnuta i dodao da Rusija "nikada nije tražila" od njega da započne zajednički rat u Ukrajini.  

Govoreći na malom skupu novinara iz međunarodnih medija u Palači neovisnosti u Minsku, Lukašenko je izbjegao pitanja međunarodnih medija o sudioništvu svoje zemlje u ruskoj invaziji na Ukrajinu i umjesto toga okrivio Zapad za eskalaciju sukoba slanjem oružja Ukrajini, piše CNN. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.