Luka Bojović nije došao na sprovod svog kuma Cvetka Simića

CVETKO SIMIĆ, čiji je izmasakrirani leš pronađen u zagrebačkom jezeru Jarun, danas je pokopan u Beogradu. Na sprovodu se okupilo oko 200 ljudi, a među njima je bilo i dosta pripadnika srpskog podzemlja koji su se na groblje dovezli u luksuznim automobilima. No, Luka Bojović nije se pojavio. Šef klana kojem je Simić pripadao, ujedno njegov kum, navodno izbjegava mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi, ali od svog prijatelja se oprostio čituljom objavljenom u Večernjim novostima.

Podsjećamo, Simićevo truplo u Jarunu je pronađeno bez glave, ruku i nogu. Odsječene noge kasnije su u jezeru pronašli ronioci, a za ostalim dijelovima tijela i dalje se traga.

Simić je navodno u Hrvatsku došao sredinom veljače Mercedesom te odsjeo u jednom od zagrebačkih hotela. Nakon što je izašao iz restorana, prišle su mu dvije osobe te ga ugurale u automobil. Otad mu se gubi svaki trag sve dok njegovo tijelo nije pronađeno raskomadano na Jarunu. U Zagrebu je pronađen i njegov zapaljeni Mercedes, a hrvatska je policija tada navodno od kolega iz Srbije dobila informaciju da je upravo Simić vlasnik vozila. Tada se već sumnjalo da je Simić ubijen.

Simić pripadao skupini Luke Bojovića

Simić je pripadao skupini krijumčara droge koju predvodi Luka Bojović, jedna od najjačih figura beogradskog podzemlja. Bio je blizak i s nizom drugih poznatih srpskih kriminalaca. Pripisuju mu se tako poznanstva i s Goranom Marićem i Ilijom Novovićem koji su u travnju prošle godine ubijeni, a zatim su njihova tijela spaljena i ostavljena u džipu u Dobanovcima.

Simića u Srbiji uglavnom povezuju sa švercom droge pa se vjeruje da je zbog toga i ubijen. Uz to se bavio i legalnim poslom - suvlasnik je jedne beogradske kladionice. Smatra se da bi njegovo ubojstvo moglo biti poruka. To ne bi bio prvi takav slučaj u novijoj kriminalnoj povijesti Srbije.

Simić ubijen zbog suradnje s policijom?

Cvetko Simić priveden je dan nakon ubojstva Ive Pukanića, ali vrlo brzo je pušten iz pritvora iako je kod njega pronađena određena količina narkotika. Dogovor koji je Simić tada postigao s pripadnicima hrvatskog MUP-a, koji je najvjerojatnije podrazumijevao "dostavljanje informacija", mogući je motiv njegova ubojstva, objavljeno je u srpskim medijima.

Kroz medije se provlači pretpostavka da je Simićevo ubojstvo posljedica akcije "Balkanski ratnik" u kojoj je prošle godine zaplijenjeno čak 2,7 tona kokaina. Ta je droga, vjeruje američka agencija DEA, bila namijenjena skupini Darka Šarića koji je pobjegao u Crnu Goru i za kojim je Srbija raspisala tjeralicu.

Odjeci te akcije osjećaju se i na političkoj sceni u regiji. Talijanski dnevni list Corriere della Sera još je prije mjesec dana objavio da će se zbog akcije "Balkanski ratnik" s dužnosti povući crnogorski premijer Milo Đukanović. On je jučer najavio da se povlači iz politike prije kraja tekućeg mandata, ali rekao je da ta odluka nema veze s nikakvim vanjskim pritiscima. Đukanovića su, naime, neki srpski mediji, kao i utjecajni talijanski dnevni list, naveli kao Šarićeva političkog patrona, a ranije ga se dovodilo i u vezu s duhanskom mafijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.