Lovac s puškom hvatao luđaka: "Ja bih ga ubio da nisu oni"

JUČER poslijepodne ubijen je Edin Gačić u razmjeni vatre s policijom u mjestu Košćan na području Hadžića.

Njegovo tijelo još je satima ležalo u šumi, a sve je bilo puno policije.

Na licu mjesta bio je i Zijad Beganović Rojnik.

"Čuo sam pucnjeve i istrčao iz kuće s puškom. Zaista sam se uplašio, nisam znao što se događa, ali znao sam da je Edin Gačić u bijegu. U neposrednoj blizini moje kolibe čulo se desetak kratkih rafala, ispred sam vidio i pripadnike policije", ispričao je Beganović za Dnevni Avaz.

"Bio sam ovdje na selu, od prvog dana sam sudjelovao kao građanin. Prvi pucnjevi, kad su pucali, ja sam odmah pušku uzeo i sletio ovdje kod mosta u Toplici. Jedan specijalac me pita 'što je', nisu oni čuli u džipu, ja sam rekao da se čuju rafali. Pucnjava se čuje, 10-15 kratkih rafala se čulo. Kasnije kroz nekoliko minuta javljaju da je terorist ubijen", kazao je Beganović, prenosi N1.

"Nikada se nisam bojao ničega. Ja bih ga ubio da nisu oni, ja branim građane, svoje selo i Bosnu i Hercegovinu", dodaje.

Gačić bio dobro naoružan

Gačić je ubijen jučer, a kako piše Klix.ba, bio je jako dobro naoružan.

Kako pišu pozivajući se na pouzdane izvore, ubojica Edin Gačić na sebi je imao vunu kojom se štitio od hladnoće u zemunici u kojoj je boravio, a u obračunu s policijom na koju je pucao koristio je pušku tzv. šmajser te pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Količina municije i čahura pronađenih kod njega nakon što je likvidiran, pokazuje da je bio iznimno dobro opremljen i da se evidentno pripremao za ovaj krvavi obračun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.