Lorenina majka: Ovo društvo je bolesno

Screenshot: Index

MAJKA pretučene djevojke Lorene u kratkom je razgovoru za RTL kazala kako je njena misija Lorenu izvući iz ovog bolesnog društva te je zamolila novinare da je više ne zovu.

"Moja misija je dijete izvući iz ovog bolesnog društva. Što se njega tiče, nek' ide lipo k vragu - on i država u koju je uselio! I ne zovite nas više. Hvala, razumite me", kazala je Ana Gurlica uoči prosvjeda koji je u 15 sati počeo u Zadru.

Naime, u organizaciji Građanske inicijative danas u 15 sati na Narodnom trgu počeo je još jedan prosvjed zbog puštanja na slobodu Darka Kovačevića "Daruvarca", nasilnika koji je brutalno premlatio tinejdžericu Lorenu Gurlicu. Na Facebook stranici Građanske inicijative “Protiv pravosuđa koje štiti nasilnike”, koja već broji preko 4500 članova, još jednom ističu kako nam ovaj slučaj iznova pokazuje da sustav, koji bi trebao štititi žrtve nasilja, u praksi ne funkcionira.

Podsjetimo, Darko Kovačević "Daruvarac" sutra će izaći na slobodu. Nasilniku koji je brutalno premlatio tinejdžericu je tako ukinut istražni zatvor iz kojeg izlazi po sili zakona potpuno slobodan, bez ikakvih mjera opreza. "Daruvarac" će se, kad u nedjelju izađe na slobodu, moći približiti žrtvi, u čijoj neposrednoj blizini i živi, neće se morati javljati u policiju, a vratit će mu i putovnicu. Najgore od svega, "Daruvarac" će moći i pobjeći u Bosnu i Hercegovinu, čiji je također državljanin.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.