Londonski vozač taksija drogirao i silovao stotine svojih putnica

LONDONSKI vozač taksija 51-godišnji John Worboys osuđen je da je nekoliko svojih putnica drogirao, seksualno napastovao i silovao.

Bivši "striper" iz sjeveroistočnog Londona silovao je najmanje jednu svoju putnicu dok je seksualno napastovao još njih sedam. Njegov način djelovanja bio je da se kasno navečer vozi ulicama Londona te vreba pijane djevojke koje bi, nakon što bi ušle u njegov taksi, nagovarao da popiju alkoholno piće u kojem je bila droga. Londonski policajci pronašli su još 85 žena koje tvrde da ih je napao Worboys, a vjeruje se kako su žrtve njegovih noćnih vožnji mogu brojati u stotinama, piše Guardian.

Žena nije znala za napad dok joj policija nije rekla da je na vozačevom vibratoru pronađen njezin DNA

Porota na sudu u Croydonu proglasila ga je krivim za 21 optužbu na štetu 12 žena u razdoblju od 18 mjeseci. Policija smatra kako je to samo manji broj njegovih žrtava, jer službeno vozi taksi već 12 godina. Nekoliko žena prijavilo je ovog londonskog "predatora" tek kada se pročulo da je završio u pritvoru. Najmanje jedna od njih nije bila niti svjesna napada dok joj policajci nisu pokucali na vrata rekli joj kako je njezin DNA pronađen na vibratoru koji je Worboys posjedovao.

Na suđenju se silovatelj pokušavao prikazati kao "križar" koji je patrolirao Londonom i sigurno kućama odvozio žene. Žene je uspio nagovoriti na ispijanje njegova "koktela" nakon što bi im rekao kako je dobio veliki iznos novca na lotu ili u kockarnici te da to želi s nekim proslaviti.

I.Kri.
Foto: Guardian

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.