Ljudi u okolici Zagreba ostali bez vode za piće

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

U utorak su stanovnici Dugog Sela i općine Brckovljani ostali bez vode za piće jer je došlo do zamućenja vode u cijelom vodoopskrbnom sustavu Dugog Sela uslijed preusmjeravanja vode s novog magistralnog cjevovoda Vodocrpilišta Kosnica, obavijest je to objavljena na stranici Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije.

"Svi naši djelatnici momentalno rade na ispiranju cjevovoda i po dobivanju ispravnog nalaza vode od nadležnog laboratorija pravovremeno ćemo obavijestiti korisnike", izvijestili su. Proveli su analizu i jučer su objavili kako u vodi nije ustanovljena nikakva mikrobiološka ni kemijska nesukladnost osim fizikalnog parametra mutnoće koji je iznad MDK.

"Voda iz vodoopskrbnog sustava se može koristiti za kuhanje, tuširanje i ostale sanitarne potrebe.

Na terenu je epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije koja uzima uzorke vode.

Isto tako, uzorci se uzimaju i u internom laboratoriju vodovoda", poručili su i dodali da kontinuirano rade na ispiranju mreže te da tijekom dana očekuju stabilizaciju mutnoće vode.

I Vrbovec i okolica bez vode

Kasnije tijekom dana i stanovnici drugih područja ostali su bez vode za piće. Radi se o sljedećim područjima: područje grada Vrbovca te općina Dubrava, Gradec i Rakove.

"Velika je vjerojatnost da će zamućenje zahvatiti i korisnike priključene na tom području. Grad Vrbovec će, radi regulacije iz sekundarnog cjevovoda, biti povremeno bez vode.

Općine Dubrava, Gradec i Rakovec imat će zamućenu vodu koja trenutno nije za piće.

Voda iz vodoopskrbnog sustava se može koristiti za kuhanje, tuširanje i ostale sanitarne potrebe", objavili su.

S obzirom na to da još uvijek nema novih informacija, svi stanovnici navedenih područja i dalje su bez pitke vode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.