Liječnik Ujević: Dvije bolnice u Zagrebu su gotovo pune, Rebro se priprema za prijem

Screenshot: N1

DOPREDSJEDNIK Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) Boris Ujević bio je gost Dnevnika N1 televizije.

Osvrnuo se na situaciju u zagrebačkim bolnicama s obzirom na epidemiju koronavirusa.

"Situacija u zagrebačkim bolnicama je relativno dobra. Pacijenti su hospitalizirani u Klinici za infektivne bolesti i u KB Dubrava. Međutim, Infektivna klinika je već dulje vremena popunjena, a KB Dubrava gotovo punih kapaciteta pa je Ministarstvo odlučilo da i druge zagrebačke bolnice moraju osigurati kapacitete za prijem covid-pacijenata. Prvenstveno je to KBC Rebro", rekao je Ujević.

Brojke umrlih jesu stravične, tvrdi Ujević, ali moramo imati na umu da su to ljudi s imenom i prezimenom.

"Međutim, i kad počne padati broj zaraženih, to će se u bolničkom sustavu vidjeti za najmanje deset dana. Ono što možemo napraviti jest da te brojke konačno stanu i da se smanji priljev u bolnice", kazao je.

Ujević je rekao kako se svi nadaju da će mjere dati rezultate i kako je cilj smanjiti socijalni kontakt i kako time možemo postići da se epidemija smiri.

Komentirao je i cijepljenje protiv koronavirusa.

"Ja se ne bih previše obazirao na anitvaksere, cjepiva su jedna od najvećih dostignuća 20. stoljeća. Jedino što nas može spasiti budući da nema lijeka je cjepivo. Treba moliti boga da je cjepivo stvarno efikasno i da cjepivom smanjimo broj zaraženih i umrlih", rekao je Ujević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.