Liga prvaka na FIFA-i? Da, i to možda već ove godine

Screenshot: YouTube 

UGOVOR koji su potpisali UEFA i Konami za ekskluzivna prava uključivanja nogometne Lige prvaka u Pro Evolution Soccer igrama ističe u lipnju ove godine. Kako nema službenih informacija o produženju ugovora, najprestižnije klupsko nogometno natjecanje na svijetu ove bi godine mogli zaigrati na FIFA-i 19.
 
U slučaju da UEFA i Konami ne produže ugovor EA Sports bi među veliku kolekciju licenci dodati i onu za Ligu prvaka. Tako bi se u najpopularniju nogometnu igru na svijetu mogao vratiti Champions Cup, virtualna inačica natjecanja. Iako bi takav rasplet situacije zaista pogodio Konami, to sigurno ne bi bio razlog prelaska igrača s PES-a na FIFA-u. 
 
Igrači PES-a već godinama koriste različite modove i dodatke za igru koji im omogućavaju da svi igrači i klubovi imaju pravi naziv te da su veliki transferi provedeni u igri. Na isti način bi se mogao riješiti i nedostatak Lige prvaka S druge strane, igrači FIFA-e žele to iskustvo bez dodatne muke. Licence su uključene u cijenu igre i njima bi puno značio povratak UEFA-inog natjecanja u igri. 
 
Screenshot: FIFA 18 
 
EA Sports je ove godine ozbiljnije zakoračio u esport. Prava za Ligu prvaka otvorila bi dodatne mogućnosti za razvoj esport sustava. Dosad je EA Sports postigao dogovor s nogometnim ligama poput Primere i Bundeslige za organizaciju  nacionalnih prvenstava u FIFA-i, a virtualna Liga prvaka bila bi odličan poligon za europsko natjecanje između predstavnika nogometnih klubova. 
 
Konačno rješenje saznat ćemo vrlo uskoro, vjerojatno prije isteka ugovora. Međutim, nakon devet punih godina Konami bi mogao ostati bez ugovora s UEFA-om, a Liga prvaka bi se vratila u FIFA-u. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.