Libijski pobunjenici oduševljeni posjetom McCaina: Hvala, Obama! Hvala, Ameriko!

AMERIČKI senator John McCain, inače poznat kao snažan zagovornik pojačane vojne akcije u Libiji s ciljem svrgavanja Moamera Gadafija s vlasti, stigao je jutros u pobunjeničko uporište u Bengaziju, javlja CNN.

McCaina je dočekalo stotnjak oduševljeni pobunjenika od kojih je nekolicina mahala američkim zastavama. Neki od njih uzvikivali su: "Hvala vam, John McCain! Hvala Obama! Hvala Americi! Trebamo slobodu! Gadafi odlazi!"

Abdul Hafiz Ghoga, zamjenik predsjednika oporbenog Prijelaznog nacionalnog vijeća, bio je u skupini onih pobunjeničkih vođa koji su dopratili McCaina do Trga slobode.

McCain se zaustavio pred sudačkim zidom prekrivenim slikama osoba koje su navodno pobile Gadafijeve snage i osoba koje su nestale od početka ustanaka u Libiji.

"Američki narod vas snažno podržava i znamo da je pomoć potrebna koliko god pomoći možemo", kazao je McCain jednoj ženi koja mu je zahvaljivala na američkoj potpori.

"Ne radimo sve što je potrebno kako bismo postigli naše ciljeve", kazao je McCain prošlog mjeseca nakon što je NATO preuzeo vodstvo akcije. McCain za sebe kaže da snažno podupire odluku Baracka Obame o vojnoj akciji u Libiji, međutim zalaže se za pojačanu akciju.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.