Laže li Opara ili policija? Evo što kaže ministar Božinović

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MINISTAR policije Davor Božinović jutros je održao presicu na kojoj je komentirao trostruku likvidaciju i skandal vezan uz činjenicu da je Opara prije policije objavio da je ubojica uhićen prije nego što je to učinila policija. 

"U kontaktu sam s glavnim ravnateljem policije, nisam ni u jednom trenutku posumnjao da će policija brzo pronaći počinitelja. Najvažnije je vratiti sigurnost na ulice Splita, jasno je da se strah javio i da je dio tog raspoloženja prisutan i dalje. Imam puno povjerenje u stručnost i efikasnost hrvatske policije, učinit ćemo sve da bismo percepciju sigurnosti podignuli", rekao je Božinović.

"Čuo sam Oparu, ali sam čuo i policiju"

Božinovića su novinari prvo pitali za pojašnjenje činjenice da je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara prije policije objavio da je ubojica uhićen. Podsjetimo, Opara je jutros na presici kazao da je objavio točnu informaciju o uhićenju te da je bio u kontaktu s policijom nakon čega je postalo jasno da laže ili Opara ili policija jer policija tvrdi da Opari nije dala informaciju o uhićenju. 

"Ja sam vidio današnje obraćanje u medijima, ali vidio sam i reakciju policije koja je rekla da mu nije dala informaciju", rekao je Božinović. 

Božinoviću je postavljeno pitanje je li on Opari dao tu informaciju. 

"Ja mu nisam mogao dati tu informaciju"

"Ja mu nisam mogao dati tu informaciju. Kada sam se ja čuo s njime ta osoba još nije bila uhićena", odgovorio je Božinović. 

"Vidite to je sad stvar kriminalističkog istraživanja koje će pokazati sve što je tko znao. Policija je reagirala vrlo profesionalno i promptno, reagirala je na sve dojave i koristila sva tehnička sredstva koja se koriste u tim situacijama. Vrlo je brzo privela osobu koja se dovodi u vezu s počinjenjem djela. Želimo ukazati da je policija i u ovom slučaju radila profesionalno, ona nije imala nikakva saznanja koja bi dovela u vezu počinitelja s poginulima. Oni su bili poznati policiji, ali nije bilo informacije da su međuosobno povezani", rekao je Božinović.

Kazao je kako ne može prihvatiti tezu da policija ne radi svoj posao jer su prijavljene brojne osobe zbog kaznenih djela vezano uz droge. Lopticu je prebacio na pravosuđe rekavši kako policija ne zna koliko je tih osoba pušteno. 

Pitali Božinovića i kako je moguće to što je ubojica mirno šetao gradom s kalašnjikovom nakon ubojstva

Na pitanje o tome kako je moguće da se na snimci vidi da ubojica nakon ubojstva šeta Splitom s automatskom puškom kao da se ništa nije dogodilo, rekao je da "ta snimka nije ni prvi ni jedini trag po kojem je policija postupala". 

Kazao je kako je puška pronađena u kontejneru nekoliko stotina metara od ubojstva. 

Oglasila se i glasnogovornica splitske policije

Prije Božinovića oglasila se glasnogovornica splitske policije. 

"Jučer je dovršeno istraživanje nad 25-godišnjakom za kojeg se sumnja da je počinio teško ubojstvo na štetu tri osobe i dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu četiri osobe. Usred nekontrolirane upotrebe oružja propucan je automobil u kojem su bile četiri osobe i propucana su vrata. Sredstvo počinjenja ubojstava je pronađeno. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja, obavljeni su brojni razgovori i obavljena je pretraga trase kojom se kretao osumnjičenik, a na jednom od tih mjesta pronađeno je vatreno oružje", rekla je glasnogovornica splitske policije dodavši da je u ovom trenutku još prerano govoriti o motivu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.