Krstičević o fijasku s avionima: Ništa nije propalo

Foto: FAH

PREMIJER Andrej Plenković najavio je da će u drugi pokušaj nabave vojnih zrakoplova biti uključeno više ministarstava, a ministar obrane Damir Krstičević izjavio je da ga zanima odakle već mjesec dana cure dokumenti oko propalog posla nabave vojnih zrakoplova.

Tijekom posjeta Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji premijer Andrej Plenković pojasnio je što znači međuresorni pristup kod nabave vojnih zrakoplova.

"Ovaj put bit će veća uloga i drugih resora, poput Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva gospodarstva", rekao je premijer u Dubrovniku, prenosi N1.

Krstičević želi znati odakle cure dokumenti

Ministar obrane Damir Krstičević ističe kako je uvijek dobro da se uključe svi resori jer je to velika operacija i da je to dobar put. Na upit brine li ga curenje dokumenata oko prodaje zrakoplova ističe: "Samo se strpite, kada bude saborska rasprava, javnosti ćemo dati sve informacije. Mjesec dana idu informacije i ja podržavam da se to ispita, da vidimo odakle idu te informacije", rekao je.

Ponovno je istaknuo da radi svoj posao i daje sve od sebe da se jača hrvatska vojska. Ne vidi svoju političku odgovornost oko propasti posla nabave vojnih zrakoplova. 

"Ništa nije propalo"

"Ništa nije propalo, Hrvatska nije oštećena, radili smo transparentno, ova vlada je vrlo hrabro ušla u taj proces." Ističe da je ipak najteži posao bio biti u ratu i boriti se za svoju državu, a ne, kako je neki dan izjavio, da je najteži posao nabava vojnih zrakoplova. 

"Ova vlada želi zadržati zrakoplovstvo i to je važno. Posao nije propao zbog vlade, ovo je složenija priča koja zahtijeva još više koordinacije i tako ćemo raditi", zaključio je.

Premijer Plenković na upit novinara oko odlaska liječnika i činjenica da ih je 1700 pripremilo dokumentaciju za odlazak odgovorio je da žele svim mjerama ojačati hrvatski zdravstveni sustav i osigurati njegovu dostupnost. Kaže kako je resorno ministarstvo donijelo niz zakona. "Idemo s velikim Nacionalnim planom borbe protiv karcinoma i to će biti jedan od načina kako da unaprijedimo zdravstveni sustav."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.