FIJASKO S AVIONIMA

Krstičević: Ima i Hrvatska dosta dokumenata, vidjet ćemo tko je što govorio

Foto: Pixsell/Dino Stanin

INDEX je danas objavio dokument koji dokazuje da je Krstičević lagao o avionima. S druge strane, Krstičević tvrdi da i Hrvatska ima dosta dokumenata za usporedbu.

>> Objavljujemo dokument koji dokazuje da je Krstičević lagao o avionima

Naime, State Department nikada nije dao odobrenje da Izrael može prodati F-16 Barak Hrvatskoj, što je činjenica koja je u direktnoj kontradikciji s tvrdnjama potpredsjednika vlade Damira Krstičevića i članova Stručnog povjerenstva za nabavku višenamjenskog borbenog zrakoplova.

Dokument koji je Index objavio ne samo da demantira izjavu ministra Krstičevića te članove povjerenstva nego je sada i jasno zašto je vlada Andreja Plenkovića ovaj dokument proglasila tajnim, iako on to nije. Naime, Amerikanci su se direktno obratili našoj vladi, a ne MORH-u, što znači da je Plenković znao ne samo da Krstičević ne govori istinu nego i za sve poteškoće u vezi s nabavom borbenih zrakoplova, odnosno da kupovina neće biti moguća.

"Ima i Hrvatska dokumenata"

Također, američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst danas je rekao kako je premijeru dao dokument koji definira proceduru za dobivanje dozvole za prodaju F-16.

Danas je ministar Krstičević za Novu TV komentirao objavu dokumenata.

"Ima i Hrvatska dosta tih dokumenata, pa stavit ćemo sve te dokumente, pa kad se usporede svi ti dokumenti, da vidimo tko je u procesu što govorio, na osnovu kojih informacija su se donosile te odluke", rekao je Krstičević.

"Vjerujte mi da je vlada proces vodila sustavno, iznimno transparentno i detaljno, vjerujte mi kao ministar koji je pokušao riješiti ovaj problem, jako sam ponosan na rad svoj i cijelog tima", dodao je ministar obrane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.