Kregar usporedio Bandića sa Slobodanom Miloševićem

NEZAVISNI kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Josip Kregar danas se "u cijelosti ogradio od proslave Dana branitelja grada Zagreba" u dijelu koji se odnosi na koncert Marka Perkovića Thompsona u Zagrebu.

Koncert će se održati 30. svibnja, na Dan branitelja grada Zagreba na Trgu bana Josipa Jelačića. Kregar pak u priopćenju za medije navodi kako pozdravlja donošenje Odluke o određivanju dana branitelja Grada Zagreba koju je donijela zagrebačka Gradska skupština.

Kregar pri tom podsjeća da je odluka donesena tek 15. ožujka 2007. godine i potpisala ju je tadašnja predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac iako je Milan Bandić gradonačelnik Zagreba još od 2000. godine. Podsjetimo da je Bandić prije nekoliko dana odustao od financiranja Thompsonovog koncerta ali je odlučio financijski podržati niz drugih manifestacija organiziranih povodom dana branitelja.

Bandićev protukandidat podsjeća i na nedavnu obavijest koja je na službenoj internet stranici Marka Perkovića Thompsona osvanula pod naslovom "Povampireni portali", a u kojoj poziv Thompsonova menadžmenta na koncert na Trgu bana Jelačića završava uz slogan "Bog i Hrvati i za dom spremni".

Milanović i Sanader neka se izjasne

Kregar napominje da sukladno Članku 8. Zakona o Gradu Zagrebu, gradonačelnik Zagreba je odgovoran Hrvatskoj vladi, a istim člankom je određeno da Vlada u obavljanju poslova državne uprave može gradonačelniku davati naredbe.

Osim dana zagrebačkih branitelja, 30. svibnja se obilježava kao dan Hrvatskog sabora. Kregar podsjeća da je Hrvatski sabor uz potporu svih parlamentarnih stranaka donio odluku o tome da je pristupanje Europskoj uniji nacionalni interes Hrvatske.

Na kraju priopćenja Kregar je pozvao šefa SDP-a Zorana Milanovića i premijera Ivu Sanadera "da se odmah javno izjasne o tome što misle o činjenici da će se na dan Hrvatskog sabora na glavnom trgu u glavnom gradu Hrvatske održati koncert pod motom: Za dom spremni".

Bandić kao Slobodan Milošević

Udario je Kregar po Bandiću i zbog toga što se zagrebački gradonačelnik odbija s njim suočiti oči u oči. "To znači da nema što reći, da ne zna što treba reći ili da se boji", rekao je Kregar, te bocnuo i Bandićevog šefa Zorana Milanovića. "Kako je moguće da SDP traži sučeljavanje u Splitu, ali ne i u Zagrebu?", upitao je Kregar prvog čovjeka oporbe, te se zapitao vraća li nas ova politika u mračne devedesete, kad je i Slobodan Milošević svoju kampanju temeljio na izbjegavanju sučeljavanja.

R.I./P.V.
Foto: Index (arhiva; Neja Markičević / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.