Kosor: Vlada će posuđivati 200 eura po kvadratu za prvi stan

PREMIJERKA Jadranka Kosor najavila je poticajnu mjeru za pokretanje prodaje stanova kojom će Vlada posuditi oko 200 eura po kvadratu ljudima koji prvi puta kupuju stan.

"Za desetak dana poslat ćemo u hitnu proceduru zakon kojim ćemo nastojati pokrenuti prodaju stanova. Pomoći ćemo onima koji prvi puta kupuju stan, dakle uglavnom mladim ljudima i obiteljima, posudbom od prosječno 200 eura po kvadratu. To bi otprilike za stan od 70 četvornih metara iznosilo oko 14 tisuća eura, na poček od dvadeset godina", rekla je premijerka u Šibeniku na proslavi 20. obljetnice šibenskog HDZ-a.

Za provođenje nove poticajne mjere Vlada će zadužiti Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama kojoj će Hrvatska banka za obnovu i razvitak prebaciti početni 31 milijun kuna.

"Naši izračuni pokazuju da bi onda uz te pogodnosti i kredit za one koji kupuju prvi stan bio povoljniji za četrdeset posto. Vjerujemo da bismo na taj način, ako to sve uspije, a sigurna sam da hoće, u ovoj godini pokrenuli prodaju stanova i stanogradnju", rekla je Kosor, istaknuvši da očekuje kako će do kraja 2010. godine zbog toga prodati oko tisuću stanova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.