Kosor o završetku pregovora: Bitno je da nakon dugih pregovora očekujemo rezultat

"SVA tri premijera i predsjednika parlamenta dodatno su poduprla Hrvatsku u našim naporima da završimo pregovore do kraja lipnja", rekla je premijerka Jadranka Kosor hrvatskim novinarima u Katowicama gdje se održava Europski gospodarski kongres gdje se uz predsjednike vlada triju zemalja Višegradske skupine, mađarskog Viktora Orbana, češkog Petra Nečasa i poljskog Donalda Tuska te predsjednika Europskog parlamenta Jerzyja Buzeka nalazi i hrvatska delegacija i to kao posebni gosti.

Bitno je da napokon imamo rezultat

Premijerka Kosor ispričala se dijelu hrvatskih novinara zato što nisu mogli biti nazočni službenoj konferenciji za novinare te objasnila kako je ondje govorila - o činjenicama. 

"Obavili smo veliki posao te smatramo da možemo do kraja lipnja završiti pregovore kada obilježavamo dvadeset godina neovisnosti. Najvažnije je da nakon mukotrpnog pregovaranja napokon očekujemo rezultat", naglasila je Kosor dodajući da je to središnja tema u Vladi.

Kosor kaže da je prioritet da Hrvatska gospodarski ojača odnosno da u trenutku kada budemo ulazili u EU da budemo ekonomski snažniji. Naglasila je da je bitno da se zaustave negativni trendovi odnosno da Hrvatska bude ne samo punopravna nego i ponosna članica Europske unije. Najavila je nastavak razgovara o energetskoj povezanosti.

Nije se stiglo

Na novinarski upit ima li već reakcija o izvješću hrvatske Vlade koje poslano u Bruxelles, a koji se tiče najspornijeg i najspominjanijeg poglavlja 23 - onog o pravosuđu, Kosor je neodređeno odgovorila.

"O izvješću nismo stigli razgovarati", rekla je Kosor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.