Konobarice kafića u Koprivnici su elitne prostitutke? "Dolaze menadžeri, sportaši..."

Ilustracija: Shutterstock

Policija istražuje slučaj elitne prostitucije u Koprivnici koja je navodno organizirana u popularnom gradskom kafiću, piše Danica.hr.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, portal navodi kako se sumnja da su u pružanje seksualnih usluga uključene konobarice koprivničkoga kafića te da se radi escort prostituciji.

Policija je navodno već ispitala neke djevojke koje se sumnjiči za pružanje seksualnih usluga za novac. Najmanje jedna je sve priznala, dodaje osoba dobro upućena u cijelu priču.

"Dolaze poznati menadžeri, poduzetnici, sportaši..."

Danica piše da je usluge elitnih prostitutki u Koprivnici proteklih mjeseci koristilo više desetaka muškaraca iz Koprivnice i okolnih mjesta.

“Među njima su i poznati menadžeri, poduzetnici, sportaši, dobrostojeći građani na utjecajnim pozicijama”, otkriva jedan od sugovornika portala, upoznat s cijelom aferom. 

Sve se događalo proteklih mjeseci, a kulminiralo je nakon što je policija posumnjala kako se nešto čudno događa u noćnim satima u popularnom kafiću. Priča se kako je prikriveni policijski istražitelj nakon toga navodno glumio klijenta i pritom uspio potvrditi sumnje u prostituciju.

Policija šuti

Policija novinarima nije htjela ni potvrditi ni opovrgnuti informacije da provode izvide i krimistragu zbog sumnje u prostituciju na području grada. Pozvali su se na zakonska ograničenja temeljem Zakona o kaznenom postupku.

Samo odavanje prostituciji, inače, spada pod prekršaj koji se kažnjava novčanom kaznom od 20 do 100 eura ili kaznom zatvora od 30 dana. No, u posebnim okolnostima može biti i kazneno djelo.

Tako se, primjerice, u Kaznenom zakonu navodi sljedeće: “Tko radi zarade ili druge koristi drugu osobu namamljuje, vrbuje ili potiče na pružanje spolnih usluga ili organizira ili omogući drugoj osobi pružanje spolnih usluga, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.“

U hrvatskom zakonodavstvu korisnici seksualnih usluga koje plaćaju prostitutkama ne podliježu kaznama, osim ako to čine svjesni kako je riječ o prisili.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.