Konkurencija razotkrila Todorića: Konzum ipak u utrci za Mercator

"SLOVENSKI trgovački lanac Mercator pokušava kupiti Ivica Todorić", otkrio je Branko Roglić, vlasnik Orbico grupe u izjavi za Business.hr, a tom izjavom opovrgnute su dosadašnje najave iz Konzuma kao i izjave Todorića kako nisu uključeni u kupnju Mercatora.

Dogurali daleko

Roglić kaže kako je za Mercator zainteresirano pet ili šest ozbiljnih ulagača, među kojima su i Agrokor Ivice Todorića, beogradska Delta Miroslava Miškovića, te nekoliko europskih fondova kao i "njegov" Orbico.

Podsjetimo, kako je Index već objavio navode iz slovenskog tiska koji kažu kako se službena Ljubljana ne očituje o "slučaju Mercator", no da je sasvim moguće preuzimanje udjela u vlasništvu Mercatora od strane Todorićeva Agrokora.

Naime Boško Šrot, predsjednik uprave Pivovarne Laško koja ima nešto više od 48 % dioničkog udjela u vlasništvu nad Mercatorom, proteklih je tjedana razgovarao s Todorićem i Agrokorom o prodaji 25 % dioničkog udjela u vlasništvu Mercatora. Navodno je sporazum o mogućem poslu između Pivovarne i Agrokora dogurao jako daleko.

Na mala vrata preko EBRD-a

"Agrokor nije ni uzeo ponudbenu dokumentaciju", rekao je Ivica Todorić odgovarajući na novinarsko pitanje kupuje li Agrokor slovenski Mercator prošlog tjedna kada mu je posjet došao Ivo Sanader.

Također, slovenski mediji izvještavaju kako je moguće preuzimanje udjela u vlasništvu Mercatora od strane EBRD-a koje bi zapravo poslužilo Agrokoru kao "trojanski konj" s obzirom da je EBRD jedan od dioničara u vlasničkoj strukturi Agrokora kojeg, kako pišu slovenske kolege, hrvatska politika moćno podupire.

M.M.
Foto: Davor Pongračić (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.