Kolinda: Stanje na makedonsko-grčkoj granici zabrinjavajuće

Foto: FAH

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ u posjetu je Makedoniji odakle je poručila da je stanje na makedonsko-grčkoj granici zabrinjavajuće i da ta zemlja zaslužuje puno snažniju potporu Europske unije.

Danas će zajedno s makedonskim i slovenskim predsjednicima posjetiti privremeni tranzitni centar za migrante u Gevgeliji gdje će se susresti s hrvatskim i slovenskim policijskim službenicima. Osim migrantske krize Makaedoniju pritišće i ona politička.

Prosvjedi na ulicama Skoplja nakon odluke predsjednika Gjorga Ivanova da amnestira aktere afere prisluškivanja koja je 2015. izazvala političku krizu u toj zemlji. Tada je lider oporbe optužio tadašnjeg premijera Gruevskog za prisluškivanja oporbenjaka, novinara, pa i svećenstva zbog čega su dogovoreni prijevremeni izbori koji bi se trebali održati 5. lipnja.

Prosvjednici revoltirani odlukom o amnestiji sinoć su jajima gađali ured Ivanova nakon čega su otišli ispred sjedišta vladajuće stranke i ispred zgrade Vlade. Na ulice su izašle i jake policijske snage. Lider opozicije Zoran Zaev optužuje Ivanova za državni udar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.