Kolinda otišla u Kanadu, pa ispalila žešću glupost o toj zemlji

Foto: FaH

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar Kitarović opet se osramotila svojim izjavama. Ovoga puta, predsjednici je bilo teško pročitati čak i tekst Wikipedije o zemlji u koju dolazi, pa je 'ispalila' da Kanada ima manjak prirodnih bogatstava.

"Vidjela sam kako se kroz tehnologiju mogu realizirati ideje koje daju veliki poticaj gospodarstvu', rekla je predsjednica i dodala kako je Kanada, bez obzira na nedostatak prirodnih resursa, stvorila uvjete za ostanak svojih i dolazak mladih iz cijeloga svijeta", prenijela je jučer Hina izjavu predsjednice Kolinde.

"Nedostatak prirodnih resursa" od tričavih 33,2 trilijuna američkih dolara


Da predsjednica nema pojma o čemu govori, dokazuje i ljestvica Business Insidera koja je Kanadu po prirodnim bogatstvima (nafta, zemni plin, zlato, uran...) smjestila na četvrto mjesto u svijetu. Vrijednost kanadskih prirodnih bogatstava je procijenjena na 33,2 trilijuna američkih dolara.



Ako predsjednica i ne čita Business Insider, mogla je barem dvanaestosatni prekooceanski put skratiti čitanjem pokojeg teksta o zemlji u koju dolazi, pa makar i članka s Wikipedije.

Da su predsjednica ili njeni savjetnici koji je prate u stopu otvorili Wikipediju, otkrili bi da "temelj gospodarstva (Kanade, op.a.) čine velika prirodna bogatstva."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.