Kolinda nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost: Zabrinuta sam

Foto: Pixsell/Patrik Macek

NA jutros održanoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost govorilo se o Aferi Hotmail, koju je otkrio Index.

Podsjetimo, sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održana je na inicijativu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja ju je sazvala nakon što su je mediji prozvali da tjednima šuti o Aferi Hotmail koja je rezultirala ostavkom potpredsjednice vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

Na jutrošnjoj sjednici VNS-a sudjelovali su predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, načelnik GS OS RH Mirko Šundov, ravnatelj SOA-e Daniel Markić, premijer Andrej Plenković, predsjednik sabora Gordan Jandroković, ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Iz ureda predsjednice je nakon sjednice VNS-a pristiglo priopćenje koje ne sadrži ama baš nikakve relevantne informacije.

"Na sjednici su razmotrena pitanja stanja informacijske sigurnosti u državnim institucijama uz usvajanje zaključka za potrebom sustavne edukacije u tom području s ciljem jačanja sigurnosne svijesti i sigurnosne kulture. Također su razmotrena aktualna pitanja bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i susjednih zemalja, kao i sigurnosni aspekti migracijskih kretanja prema EU i Republici Hrvatskoj", stoji u priopćenju.

Neobična izjava predsjednice nakon sjednice

Sjednicu VNS-a danas je komentirala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Dala je izjavu koja se može opisati kao - neobična i nejasna.

"Zabrinuta sam oko nekih elemenata, ali zadužili smo tajne službe da se izrade posebne mjere, preporuke i zakonodavni okviri za korištenje medija kojima se služimo u komunikaciji i sigurnost informacija", rekla je predsjednica, dodavši kako će oblik mjera predložiti službe.

Prilično nejasnim riječima komentirala je i moguću zajedničku sjednicu vlade koju je predložila premijeru Plenkoviću.

"Načelno smo razgovarali, predložila sam sjednicu vlade. To je bilo u uvjetima kad smo razgovarali o Agrokoru. Zaista bih voljela da to napravimo u sinergiji jer je demografija ključno pitanje gdje se ne možemo razilaziti. Voljela bih da ta mjera bude jedan od doprinosa snažnoj razvojnoj strategiji jer to demografska strategija jest. Ne možemo se ograničiti samo na populacijske mjere", rekla je predsjednica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.