FIJASKO S AVIONIMA

Kolinda je prvo lagala za Krstičevića, a onda pobjegla iz zemlje

Foto: Pixsell/Goran Stanzl/123rf

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović već četiri dana ne želi odgovoriti na pitanja vezana uz nabavku višenamjenskih borbenih aviona, i to nakon što je postalo jasno da je lagala hrvatskoj javnosti kada je rekla da nije postojao tzv. non-paper dokument. Predsjednica se trenutno nalazi u službenom posjetu Turskoj gdje se susrela s tamošnjim predsjednikom Erdogana, no upit njezinom Uredu uputili smo još u utorak u jutarnjim satima, dok je službeni posjet toj zemlji počeo dan kasnije.

Nakon tri dana i dalje čekamo odgovor, no teško da će on i doći jer nije prvi put da predsjednica izbjegava odgovore na precizna pitanja o vlastitim aferama.

Pogledajte kako su Turci dočekali Kolindu

Dokazali smo da su Amerikanci u MORH slali ozbiljna upozorenja, a Kolinda tvrdi da ona ne postoje

Podsjetimo kako smo uspjeli smo dokazati kako je 18. siječnja 2018. godine Petar Mihatov, pomoćnik potpredsjednika vlade Damira Krstičevića, iz američkog veleposlanstva zaprimio dokument pod nazivom "Israel and Greek F-16 Third Party Transfer Whitepaper" koji je datiran na 17. siječnja. Riječ je o tzv. non-paperu u kojem se upozorava hrvatska strana kako nabava izraelske verzije F-16 neće biti moguća.

"Ne postoji papir u kojem bi se upozoravalo da postoje problemi u odnosu na izraelsku ili bilo koju drugu ponudu", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović prije deset dana, što je bila očigledna laž. S obzirom na to da predsjednica nije rekla, poput Plenkovića, da taj dokument nije vidjela nego da ne postoji, postavlja se, naravno, pitanje njene odgovornosti.

Lažima je branila Krstičevićev fijasko

Predsjednica u svakom trenutku može reći da su je hrvatske sigurnosne službe krivo izvijestile o nepostojanju dokumenta i prebaciti odgovornost, no ona je to propustila jer na čelu Sigurnosno-obavještajna agencije i dalje sjede isti ljudi.

Stoga je ispravno zaključiti da je predsjednica lažima pokrivala fijasko potpredsjednika vlade Damira Krstičevića i njegovih ljudi u MORH-u.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.