Kolinda: Hrvatska može biti posrednik između Rusije i NATO-a

Foto: Hina

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar Kitarović dala je intervju za rusku državnu agenciju Tass uoči današnjeg sastanka s Putinom u kojemu je izjavila kako Hrvatska može biti posrednica između NATO saveza i Rusije.


"Vjerujem da Hrvatska može biti posrednik u suradnji između Rusije, EU i NATO saveza, organizacija čiji smo članovi i koje podržavaju naše zajedničke vrijednosti, a u koje mi jako vjerujemo. Ipak, nemoguće je uhvatiti se u koštac s brojnim pitanjima na globalnoj razini bez dijaloga s Ruskom Federacijom. Stoga uvijek u svim nesporazumima podržavam dijalog", poručila je predsjednica.

"Dijalog je ključan"

Dodala je i kako je od ključne važnosti obnoviti dijalog između Rusije i zapada.


"Smatram kako je dijalog ključna stvar. Rusija i NATO su ključni faktori europske sigurnosti i stabilnosti. Dijalog treba biti očuvan i treba biti otvoren. Treba postojati povjerenje", rekla je.

"Bilo kakvo pogoršanje odnosa između NATO-a i Rusije će imati direktne posljedice na sve aspekte europske sigurnosti i stabilnosti", zaključila je predsjednica.

Za kraj je dodala i kako joj je drago da će posjetiti Soči u kojem će se sastati s predsjednikom Putinom te kako očekuje da će s njim razgovarati o širokom spektru problema.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.