Kojoti napadaju djecu nadomak New Yorka



SITUACIJA u predgrađima oko New Yorka postaju napete. Jučer su snage reda morale ubiti ženku kojota koji je tijekom vikenda terorizirao mali grad Rye Brook u općini Westchester, sjeverno od Manhattana.

Životinja je prvo pokušala napasti grupu djece u nedjelju, ali su je otjerali. Tada je pokušala oteti dvogodišnju djevojčicu, ali nju je spasio otac.

Ženka kojota pojavila se u ulici u Rye Brooku u nedjelju i krenula prema grupi djece, piše New York Daily News. Prije nego što je uspjela napraviti neku štetu, 14-godišnji Eric Mandel uskočio je u akciju i otjerao životinju.

Samo sat vremena kasnije ženka kojota se pojavila kilometar dalje i pokušala odvući dvogodišnju djevojčicu iz dvorišta u kući njenog djeda. Otac djevojčice, Jared Zuckerman, vidio je što se događa i odmah uskočio u akciju. Uzeo je svoju kćer u ruke, ali životinja ga je još nekoliko puta ugrizla prije nego što je pobjegla.

Gradske vlasti odmah su pozvale lovca, koji je tijekom jučerašnjeg jutra uspio naći i ubiti životinju. Ipak, područje oko Rye Brooka postalo je mjesto sve češćih susreta s kojotima. Samo ove godine bilo ih je 150. Stanovnici kažu da im je jasno da dijele svoj životni prostor sa životinjama, ali zabrinjava ih što postaju tako agresivne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.