Kod Žepča potpuno uništena spomen-ploča pripadnicima HVO-a

Foto: Facebook / UNRO HVO ZDŽ

BRANITELJSKE udruge zatražile su danas pronalaženje počinitelja koji je tijekom protekle noći potpuno uništio spomen-obilježje poginulim braniteljima Hrvatskog vijeća obrane nedaleko od Žepča, u središnjem dijelu BiH. U mjestu Vrbici, najvjerojatnije automobilom, srušena je spomen-ploča pripadnicima 111. XP brigade Hrvatskog vijeća obrane. 

Spomenik na kojem su bila ispisana imena poginulih branitelja podignut je 2018. godine uz prometnicu koja povezuje općine Žepče i Zavidoviće, mjesto u kojem je u više navrata bilo zabilježeno uništavanje hrvatskog grba i braniteljskih spomen-ploča.

"Zahtijevamo da počinitelji budu privedeni"

Udruge proistekle iz Domovinskog rata Žepča zatražile su od policije što žurnije rasvjetljivanje ovog posljednjeg incidenta, ali i uklanjanje zastave hrvatskog naroda s prostora u kojem je smještena spomen-soba poginulim pripadnicima HVO-a žepačkog kraja.

"Udruge HVO Žepče i Zeničko-dobojske županije najoštrije osuđuju ovaj vandalski čin te zahtijevaju da počinitelji ovoga nedjela budu privedeni pravdi i procesuirani", naveli su u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.