KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Kod Zadra zaustavili vozača zbog provjere propusnice, on policajca udario u glavu

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podiglo je optužnicu protiv 32-godišnjaka koji je automobilom pobjegao s policijskog punkta u Stankovcima nakon što je policajca udario šakom u glavu i abdomen. Ubrzo je uhićen i pritvoren.

Tereti ga se da je 7. travnja u Stankovcima, nakon što su ga policijski službenici, koji su obavljali nadzor na punktu oformljenom zbog zabrane napuštanja mjesta prebivališta radi sprječavanja širenja koronavirusa, pokušali zaustaviti u neregistriranom vozilu, odbio postupiti po naredbi policijskih službenika te vozilom krenuo u bijeg.

"Kad je okrivljenik zaustavio vozilo i kad mu je policijski službenik izdao naredbu da ugasi vozilo i izađe iz njega, tereti ga se da je šakom udario policijskog službenika u glavu i abdomen, nakon čega je policijski službenik uz pomoć drugog policijskog službenika svladao okrivljenikov otpor, a tom je prilikom policijski službenik zadobio lake tjelesne ozljede", navodi se u priopćenju zadarskog državnog odvjetništva.

Općinskom sudu u Zadru predloženo je da mu se produlji istražni zatvor.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.