Kod muškarca i žene iz Zadra pronađena gomila droge

Foto: MUP

POLICIJSKI službenici Odjela kriminaliteta droga i Odjela općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije  Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom i 23-godišnjakinjom, osumnjičenima  za kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici su jučer obavili pretragu kuće i vozila na području Zadra, kojom prilikom su pronašli sveukupno 2961 grama droge marihuane, 800 grama droge amfetamin, 17,5 grama droge kokain, 5,4 grama droge MDMA pakirano u više pojedinačnih paketića.

Također prilikom pretrage kod njih je pronađeno 1161 grama bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava tzv. punila, kao i dvije vage za precizno mjerenje, jedna metalna tzv. „drobilica“ i aparat za vakuumiranje.

Droga vrijedna skoro 400.000 kuna

Prilikom pretrage kod 38-godišnjaka i 23-godišnjakinje su pronađeni dva prijenosna računala i dva tableta te tri mobilna uređaja za koje se sumnja da potječu iz vršenja drugih kaznenih djela, uglavnom iz domene imovinskog kriminaliteta te policijski službenici PU zadarske nastavljaju s provođenjem izvida u svezi pronađenih predmeta.

Droga kojoj se vrijednost procjenjuje na iznos od oko 385.900,00 kuna i drugi predmeti su im oduzeti, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu zbog Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 38-godišnjak i 23-godišnjakinja su danas predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.