Kod Koprivnice pretukao slijepu 94-godišnju staricu: "Pala sam, bila sam krvava"

Đeletovci - mjesto gdje se napad dogodio Screenshot: Google Maps

MARIJA Petrić, slijepa 94-godišnja starica iz Đelekovca kod Koprivnice koja živi sama u maloj kućici, jučer je napadnuta, piše Podravski.

U spavaćoj sobi zatekla je nepoznatu osobu koja ju je, kako kaže Marija, vjerojatno htjela pokrasti, a pritom je dobila i šakom u glavu.

"Negdje oko 10 ujutro krenula sam prati veš. Stavila sam vodu na peć da se ugrije i otišla u spavaću sobu po rublje koje sam htjela oprati. Slijepa sam već 20 godina, u zadnje vrijeme ne vidim baš ništa i svi moji pokreti su polagani i odmjereni. Zato mi za sve, pa tako i za odlazak u sobu, treba puno vremena, no navikla sam tako živjeti. Kad sam htjela otvoriti vrata sobe, kao da je nešto zapelo", kaže Marija.

"Bila sam cijela krvava"

Kako kaže, dobro pamti raspored svega u kući i znala je da nije ništa moglo pasti iza vrata da se ne bi mogla otvoriti.

"Znam da je na vratima visio samo jedan frtun, pa sam rukom pokušala napipati čega još iza ima. Svom snagom pogurnula sam vrata i osjetila nešto iza njih, a onda sam osjetila neke pokrete i kao u magli vidjela da se u sobi nešto miče. U tom trenu upitala sam tu osobu što tu radi i htjela se suprotstaviti, no što ja sa svoje 94 godine mogu", kaže.

U tom trenu nepoznata osoba, za koju Marija kaže da je bio muškarac, jer mu je napipala ruku, nasrnula je na nju, lupila je šakom u glavu i pobjegla kroz vrata.

"Sve što sam osjetila je da je imao debelu zimsku jaknu i da je bio visok. Nakon što me udario pala sam na pod i jedno vrijeme bila ošamućena. Nekako sam uspjela pozvati susjede u pomoć, a one su zvale policiju. No, morala sam i na hitnu jer sam bila cijela krvava. Razbijen mi je nos, boli me cijela glava, a na ruci imam i nekoliko šavova jer sam se sva razbila kad sam pala", priča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.