Kninski HDZ ima novog predsjednika

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NOVI predsjednik kninskog HDZ-a je Nikola Blažević, a na izvanrednim unutarstranačkim izborima održanima u nedjelju u Kninu izabrani su i predsjednici triju općinskih organizacija HDZ-a: u Pirovcu, Tribunju i u Tisnom, dok će se izbori ponoviti u Primoštenu gdje nijedan kandidat nije dobio natpolovičnu većinu glasova.

Za čelo kninske organizacije HDZ-a natjecali su se Nikola Blažević i Robert Marić, pri čemu je bivši kninski gradonačelnik, šibensko-kninski dožupan Blažević osvojio 444 glasa, naspram stomatologa i gradskog vijećnika Marića koji je osvojio 390 glasova članova stranke, doznaje se od predsjednika županijskog HDZ-a Nediljka Dujića.

U Tribunju i Pirovcu situacija je bila jasna i prije izbora. U Tribunju se za šefa organizacije natjecao samo jedan kandidat, bivši načelnik Damir Pilipac, za kojeg je glasao 41 od 175 članova tamošnjeg HDZ-a, baš kao i Stipe Urem u Pirovcu kojemu je povjerenje ukazalo 35 od ukupno 120 članova pirovačkog HDZ-a.

U Tisnom, gdje su se za funkciju kandidirali Zoran Bokan i Guido Frkić, pobijedio je Bokan s osvojena 33 glasa naspram Frkićevih 17, od ukupno 150 koliko broji tamošnja organizacija.

Izbori za predsjednika općinske organizacije HDZ-a ponovit će se u Primoštenu za tjedan ili dva dana, ovisno o odluci Izbornog povjerenstva, kazao je Dujić. Tamo su kandidati za funkciju bili Desanka Jurić Matošin, Ivan Soža i Nedjeljko Marinov, a nitko nije dobio natpolovičnu većinu. Soža je osvojio 14 glasova, Marinov 12, a Jurić Matošin pet glasova.

"U Primoštenu, gdje ionako imamo malo članova, na unutarstranačke izbore izašlo je njih 32 od 110 s pravom glasa, tako da su ovi izbori dobar pokazatelj aktivnosti članova stranke", rekao je predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić.

Podsjetimo, izvanredni unutarstranački izbori uslijedili su zbog loših rezultata lani na lokalnim izborima, nakon kojih je Županijski odbor šibensko-kninskog HDZ-a u listopadu prošle godine raspustio gradsku organizaciju HDZ-a u Kninu i četiri općinske organizacije u Tisnom, Tribunju, Primoštenu i Pirovcu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.